ZA JOŠ JEDNU REKORDNU GODINU – Djed Mraz prvi darovao krv u trebinjskoj transfuziologiji

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 03. 01. 2017. - 10:34h

Pravo sa dalekog Sjevernog pola, jutros je u Službi za transfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje prvu dozu krvi u 2017. godini darovao Djed Mraz.

djed mraz darovanje krvi trebinje 2017

Dolazak u Trebinje mu, kaže, nije bio problem. Ovoga puta svoje irvase ostavio je na Planoj između Bileće i Gacka, jer je do tog mjesta bilo snijega, a Baka Mrazicu u domu na hladnom polu.

U raskošnom odijelu, sa dugom bijelom bradom i sijedim obrvama Djed je svima poželio srećnu Novu godinu uz tradicionalan pozdrav HO-HO-HO.

„Postala je tradicija da svake Nove godine darujem krv u Trebinju i da dam primjer drugim ljudima da daju ovu dragocjenu tečnost“, kazao je Djed Mraz, dodajući da krv daje već po treći put.

djed mraz darovanje krvi trebinje 2017

Mališane, koje u prazničnim danima daruje poklonima, nakon redovnog pitanja da li su bili dobri, savjetuje da uvijek budu humani, jer da bi nešto dobili nešto moraju i da daju.

„Trebamo svi zajedno da ih učimo da pomažu one koji su u nevolji. Evo moja krv će pomoći nekome u trebinjskoj Bolnici, što mi je veoma drago“, dodao je Djed Mraz, dok su mu vrijedne sestre saopštile da je dao predviđenu dozu, iako je on predlagao da mu uzmu i više krvi.

Vjeruje da pacijent koji primi njegovu krv, koja je, tvrdi, toplokrvna, prvo što kaže je HO-HO-HO i srećnije se osjeća.

Ove godine podijelio je veliki broj poklona. U Trebinju će ostati do Pravoslavne nove godine, a u međuvremenu, obradovaće i mališane za Božić.

djed mraz darovanje krvi trebinje 2017

Na Djeda Mraza kao prvog pacijenta na početku Nove godine navikli su i u transfuziološkoj službi. Obraduju mu se svake godine i zahvale mu se što im poželi berićetnu i rekordnu godinu.

Ovoga puta darovali su mu časopis „medici.com“, na čijoj naslovnoj strani je Mrazova fotografija od ranijih darivanja.

Doktor Dragan Šarenac, šef Službe za transfuziologiju trebinjske Bolnice, istakao je da se nada će i 2017. godina biti rekordna po broju darovanih jedinica krvi i po broju organizovanih akcija.

U prethodnoj godini, koja je bila najuspješnija u postojanju Službe, prikupljene su 2.273 doze krvi.

djed mraz darovanje krvi trebinje 2017 djed mraz darovanje krvi trebinje 2017

 

TAGOVI:

Komentari

SVAKA ČAST DJEDA MRAZE POKAŽITE OVIM MLAĐIM KOJI SE DVOUME ŠTA SU HUMANI LJUDI I DA NE NAVIKAVAJU SAMO DA UZIMAJU!!!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja