Gradska uprava grada Trebinja, poslije osam godina, odobrila je Planinarskom društvu "Vučji zub" korišćenje Planinarskog doma na Ublima, koje je već godinama unazad bilo centar okupljanja planinara, sportista, školaraca, radnika, turista i svih građana Trebinja.

planinarski dom ubla

"Ovom odlukom gradonačelnika Luke Petrovića dobili smo ono što nam po pravu i logici pripada, a u prilog toj činjenici ide skoro 4.000 potpisa građana Trebinja tokom peticije protiv prodaje planinarskog doma", kažu u Vučijem zubu.

Prema njihovim riječima, smatraju da je ovaj objekat u pravim rukama, jer se ovo društvo za deset godina postojanja dokazalo kao kredibilno udruženje građana, koje istinski služi svojoj svrsi i novac dobijen od grantova troši na pravi način, a ne stavlja ga u sopstvene džepove.

Za proteklih deset godina članovi "Vučjeg zuba" su, pored organizovanog planinarenja, besprjekorno radili i na unapeđenju i razvoju svih segmenata planinarenja.

"Bavili smo se ekološkim, humanitarnim, sportskim, a nerijetko i spasilačkim aktivnostima, o čemu je naša društvena zajednica veoma dobro upoznata. Za sve naše aktivnosti građani Trebinja, ali i šire vrlo dobro znaju, s obzirom na to da nas je sve ove godine pratila izuzetna medijska podrška", kažu u "Vučjem zubu".

U "Vučjem zubu" navode da ih je najviše zaboljela odluka prethodne gradske uprave u tehničkom mandatu na čelu sa Slavkom Vučurevićem, ovaj planinarski dom kukavički i u tajnosti dodijelila takozvanom "Planinarskom" društvu "Bijela Gora"

"Iako smo mišljenja da je ovaj čin dodjele planinarkog doma 'Bijeloj gori', a ne nama, bio kukaviči i sraman, pravda je ipak bila na našoj strani te je ovaj zaključak poništen i stavljen van snage", navode u "Vučjem zubu".

Ovo planinarsko društvo je i organizator biciklističke trke "Za sirac sira", "Trebinje Vertikal", ekspedicija na najviše vrhove Evrope i regiona, biciklističkih pokloničkih i sportskih vožnji, čišćenja i markiranja planina Orjen, Bjelasnica i Leotar.

Od "Via Dinarkia" platforme izabrani su kao jedino adekvatno udruženje za obavljanje poslova markiranja, čišćenja i postavljanja signalizacije na dijelu staza u opštinama Ravno, Neum, Ljubinje i Trebinje.