Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je danas da je formirano Koordinicionalno tijelo predstavnika lokalne zajednice, Poreske uprave i Republičke uprave za inspekcijske poslove koje će usklađivati rad inspektora na terenu s ciljem ukidanja rada "na crno" i legalizacije privrednih subjekata.

rad na crno trebinje

Petrović je istakao da se na ovaj način želi urediti sistem privrednih subjekata na području grada.

Na sastanku predstavnika Gradske uprave, Republičke uprave za inspekcijske poslove iz oblasti građevinarstva, vodoprivrede i poljoprivrede, te Odjeljenja za inspekcijske i komunalne poslove grada i Poreske uprave Republike Srpske, područne jedinice Trebinje, zaključeno je da je potrebna bolja komunikacija lokalnih i republičkih institucija.

Istaknuto je da je neophodno angažovati volontere Gradske uprave i staviti na raspolaganje Poreskoj upravi Republike Srpske, područnoj jedinici Trebinje.

"Potrebno je i registrovati neregistrovane privredne subjekte grada Trebinja radi ukidanja rada `na crno`, kao i legalizacije djelatnosti, dok će bilo kakav vid manipulacije inspektora na terenu biti najstrože kažnjen", rečeno je na sastanku.

Prisutni su istakli da će svi građani imati pravo lično ili anonimno da prijave sve manipulacije i nepravilan rad inspektora na terenu, napominjući da će protiv takvih radnji biti preduzete zakonske mjere.