Mališani iz vrtića "Naša radost" posjetili su danas trebinjski Crveni krst i tom prilikom u okviru akcije "Jedan slatkiš, jedno dijete" donirali su stotinjak novogodišnjih paketića.

paketici nasa radost trebinje (1)

Pedagog Vesna Kojović je rekla da su mališani iz sva tri objekta vrtića "Naša radost" - Bregovi, Police i Gorica, prikupljali za djecu iz socijalno ugroženih porodica kategorije i za djecu sa posebnim potrebama.

"Naša ustanova se uvijek trudi da učestvuje u humanitarnim akcijama. Mi smo rekli našoj djeci da je ovo mjesec u kome ne samo oni dobijaju poklone, već da trebaju i oni da nekoga daruju", rekla je Kojović.

Viktorija,Nikola, Ivan, Nađa rekli su nam da idu u Crveni krst da nose paketiće djeci čiji roditelji ne rade i ne mogu da im kupe paketiće.

U prostorijama Crvenog krsta dočekali su ih mladi aktivisti ove organizacije i pripremili im crtani film u trajanju od pet minuta u kome su se dječica upoznala sa humanitarnom pomoći. Nakon pažljivog gledanja crtića prisutnima su izveli prigodan program uz pjevanje i recitacije.

paketici nasa radost trebinje (1)

Jednosatno druženje završilo je uz grickalicu i sokiće sa kojima su aktivisti Crvenog krsta dočekali svoje male goste.

paketici nasa radost trebinje (1)