Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić danas je priredio prijem za predstavnike Košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske, a povodom tradicionalnog, 20. po redu, Košarkaškog sabora na kome će svoje umijeće pokazati najbolji košarkaši iz RS i Košarkaške lige Srbije.

prijem curic kosarkasi

Izražavajući zadovoljstvo što je Trebinje domaćin jubilarnog košarkaškog sabora, Ćurić je rekao da je Trebinje već duži niz godina u košarkaškom svijetu poznato kao sredina koja je stvorila brojne kvalitetne košarkaše.

„Grad Trebinje podržaće u narednom periodu razvoj sporta sa znatno većim finansijskim sredstvima nego do sada i to dovoljno govori da je naša želja da sport još više napreduje“, rekao je Ćurić.

Predrag Danilović, predsjednik Košarkaškog saveza Srbijr, istakao je da mu je drago što se tradicionalni sabor organizuje u Trebinju, odakle su rodom ili imaju korijene mnogi košarkaški reprezentativci.

„Saradnja košarkaških saveza Srbije i RS je na visokom nivou ali nastojaćemo da je još više unaprijedimo“, naglasio je Danilović i dodao da je to i prirodno jer smo jedan narod.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević napomenuo je da je ove godine novina u organizovanju Sabora održavanje utakmice između košarkaških ekipa RS i Srbije.

„Trebinje će, ubijeđen sam, biti odličan domaćin Košarkaškog sabora, jer ima jedan odličan sportski duh i istinski je grad sporta“, naglasio je Spasojević.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić danas je uručio prigodne poklone za predstavnike oba saveza, a prijemu su prisustvovali i predstavnici Košarkaških klubova "Svislajon Leotar" i Ženskog košarkaškog kluba "Trebinje 03".

Mečevi u okviru sabora biće odigrani u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Planirano je da susret ženskih selekcija počne od 15.00 časova, a muških od 17.00 časova.

Na poluvremenu druge utakmice biće održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki, dok će, ujedno, biti uručena priznanja najboljem košarkašu i košarkašici Republike Srpske za 2016. godinu.