Članovi Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe" danas su se, polaganjem cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja, sjetili svih poginulih i onih koji su prošli kroz odbrambeno-otadžbinski rat.

nasljedje tb

Pozivu iz ovog udruženja da se okupe u 12.00 časova odazvao se veliki broj stanovnika Trebinja i saboraca poginulih.

Predsjednik udruženja Saša Pešikan rekao je da ne treba poseban datum da bi se sjetili i odali počast herojima koji su poginuli i svima onima koji su se borili za Republiku Srpsku.

"Kucnuo je zadnji čas da se sjetimo, probudimo i dozovemo pameti. Jer, ako zaboravimo i prećutimo istinu, ako i dalje budemo u tom zaboravu podijeljeni i otuđeni, nestaćemo kao narod u potpunosti. Zaboravili smo sve one koji su se hrabro borili, ranjene, zarobljene, nestale, invalide, sve borce VRS. Zaboravili smo njihovu borbu, njihove porodice, djecu", rekao je Pešikan.

Prema njegovim riječima, Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" prvu godinu postojanja završava početkom velikih i brojnih aktivnosti koje će sprovesti u sljedećoj godini, a koje su usmjerene na očuvanje lika i djela srpskog borca, poginulih boraca i vrijednosti odbrambeno-otadžbinskog rata.

On je najavio da će biti organizovana razna predavanja, projekcije filmova, pokrenute razne inicijative za izgradnje spomenika, obilježja, dodjeljivanja ulica živim i poginulim herojima.

U planu su, kako navodi Pešikan, i druge aktivnosti, kako bi se sjetili i kako ne bi dozvolili da se zaborave svi oni koji su stvarali Srpsku, njihova borba i žrtva.