Presuda Miljanu Ratkoviću (30), Daku Pikuli (30) i Radovanu Andriću (20) u sudskom procesu za ubistvo trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25) biće izrečena u ponedjeljak, 26. decembra.

ubistvo djeric trebinje sudjenje

Tako je odlučila predsjednica sudskog Vijeća banjalučkog Okružnog suda Vesna Stanković-Ćosović nakon iznošenja završnih riječi tužilaštva i odbrane.

Ratković je u ovom procesu označen za direktnog izvršioca zločina, Pikula za organizovanje i planiranje zločina a Andrić za pomaganje.

Republički tužilac Miodrag Bajić u završnoj riječi zatražio je da se svi optuženi proglase krivim i da im se izreknu zatvorske kazne u skladu sa zakonom. Istakao je da je tužilaštvo iznijelo brojne dokaze za njihovu krivicu i objasnio da su povod za ubistvo bili sukobi koje je Đerić imao sa Pikulom i Ratkovićem.

Odbrana optuženih zatražila je oslobađajuću presudu jer smatraju da u ovom slučaju nema dokaza.

- Izjava ključnog svjedoka tužilaštva Rajka Bovana, kome je dat imunitet, suprotna je sa svim dokazima - kazao je advokat optuženog Ratkovića, Goran Nešković.

Prema optužnici Pikula i Ratković zločin su dogovorili između 17. i 24. maja 2015. godine jer su željeli da se osvete Đeriću. U optužnici se navodi da su prije zločina od nepoznate osobe nabavili automatsku pušku. Ratković je sa Rajkom Bovanom dogovorio da mu javi kada Đerić krene kući iz noćnog kluba "Merlot" gdje je radio.

Bovan je tog kobnog 24. maja prošle godine Ratkoviću poslao SMS poruku "Ok i ja idem kući", a što je značilo da je žrtva krenula. Ratković je nakon toga otišao u trebinjsku ulicu Miloša Obilića gdje je sačekao Đerića do 3.25 časova i usmrtio ga.

Optuženi Pikula sin je sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule zbog čega se proces i vodio u banjalučkom Okružnom sudu.