Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je danas nakon sastanka sa šefom misije OEBS u BiH DŽonatanom Murom da je trebinjskoj gradskoj upravi obećana puna podrška OEBS-a u onim oblastima za koje se obrate ovoj misiji. mur petrovic sastanak

Petrović je novinarima nakon sastanka u zgradi Gradske uprave rekao da je sa Murom imao veoma otvoren razgovor o funkcionisanju Gradske uprave i o budućim planovima.

Petrović je izrazio nadu da će, iako je kancelarija OEBS-a zatvorena prije dvije godine, zajednička komunikacija biti jaka i otvorena u cilju napretka Trebinja.

"Trebinje je najotvoreniji grad, gostoljubiv i grad kulture i na tom putu ćemo istrajavati uz pomoć misije OEBS, koja nam je vrlo važna", rekao je Petrović.

On je naveo da je sa Murom razgovarao i o odnosu sa Dubrovnikom i da je evidentno da narod cirkuliše iz jednog u drugi grad i da ti gradovi zajedno sa Herceg Novim uspješno realizuju zajedničke projekte.

"Komunikacija ova dva grada je dobra i bez nas političara", rekao je Petrović.

Mur je izrazio zadovoljstvo razgovorom sa Petrovićem i zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem, navodeći da je u Trebinje došao kako bi upoznao novu gradsku vlast i saslušao njihove planove i probleme.

"Moja namjera nije bila da dođem sa spiskom zahtjeva šta moraju da urade, već da se upoznamo i otvoreno razgovaramo", rekao je Mur i izrazio uvjerenje da će gradska vlast raditi u interesu svih građana i Srba i Bošnjaka i drugih naroda koji žive na ovom području.

On se danas sastao i sa trebinjskim imamom Sadmirom Mustafićem, sa kojim je razgovarao o suživota u ovom gradu.

Mur je nakon sastanka istakao da je Trebinje grad suživota i tolerancije i da je odličan signal to što je islamska zajednica ulagala toliko resursa u obnovu i izgradnju institucija u Trebinju.

Tokom posjete Hercegovini, Mur se u Bileći sastao i sa glavnim imamom za Bileću i Gacko Sadetom Bilalićem, te obišao Fatu Jaganjac, jedinu povratnicu u Bileći.