Na podijumu sale Muzičke škole Trebinje bili su najmlađi polaznici ove javne ustanove, koji su svojim nastavnicima, roditeljima, braći, sestrama - podarili Nikoljdanski koncert.

nikoljdanski koncert

Ovaj koncert je tradicionalan i kod učenika prvog razreda donosi radost i ushićenje, jer mnogi od njih na ovoj priredbi imaju prvi javni nastup.

Po tradiciji, koncert otvara Hor pripremnog razreda - njih 38, koji su sa pjesmama "Ko Svetom Nikolaju služi", "Anđeli pjevaju" i "Zimski vjetar" digli publiku na noge i dobili gromoblasni aplauz za svoju izvedbu zahvaljujući dirigentu Silvani Stevanović.

Nakon njih smjenjivali su se Sara, Ana, Emilija, Iva i Ana na klaviru, Lorena i Aleksa na gitari, Marija na flauti, Lana na violi, Stefan, Mihajlo, Andrija i Milan na harmonici, Anastasija i Teodora na violončelu, Damjana, Stefanija i Sara na violini.

Oni su izvodili program namijenjen njihovom uzrastu. Salom je odzvanjala muzika Mocarta, Pjermonta, Stojanova, Terzića, Markovića, Denisova, kao i zvuci ruskih dječijih pjesama, tradicionalnih engleskih pjesama... Za svačiji ukus po nešto.

Direktor Muzičke škole Trebinje Dušanka Babić istakla je da se Nikoljdanskim koncertom pokazuje šta su do sada najmlađi polaznici Muzičke škole naučili.

"Prema reakcijama publike i samih izvođača dosta su gradiva savladali, a nama je zadovoljstvo da vidimo da je tako", kazala je Babić.

nikoljdanski koncert nikoljdanski koncert nikoljdanski koncert nikoljdanski koncert