Zahvaljujući Vladi Republike Srpske, koja je izdvojila oko milion maraka, Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju konačno izgleda kao jedna naučna institucija, izjavio je danas dekan ovog fakulteta Dušan Jokanović.

krsna slava fakultet za proizvodnju i menadzment

On je podsjetio da u okviru programa energetske efikasnosti zgrada Fakulteta dobila potpuno novi izgled, odnosno da je urađena toplotna izolacija fasade, izmijenjeni prozori, ugrađene toplotne pumpe, led-rasvjeta i izolacija tavana.

"Za Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju svake godine zainteresovan je sve veći broj studenata, a ulaganje Vlade Republike Srpske u rekonstrukciju zgrade ove visokoškolske ustanove je definitivno opredjeljenje da se ozbiljno razmišlja o još jačem razviju visokog obrazovanja u Hercegovini", rekao je Jokanović.

Na obilježavanju krsne slave - Prepodobnog Jovana Damaskina i 21 godine rada Fakulteta, Jokanović je istakao da je ova ustanova nosilac nekoliko značajnih nacionalnih projekata, koje finansira Ministarstvo za nauku i tehnologiju Republike Srpske, da je nosilac bilateralne saradnje - mobilnosti nastavnika i profesora prema drugim univerzitetima, te organizator mnogih naučnih manifestacija i predavanja i drugih aktivnostima.

"Nadam se da će i ova kao i buduće generacije studenata još više uraditi da se Fakultet bolje pozicionira u ovoj regiji, iako je i sada centar naučne misli", istakao je Jokanović i dodao da su najbrojniji na ovom fakultetu studenti iz Hercegovine, ali da ih ima i iz drugih gradova Republike Srpske.

Jokanović kaže da se godišnje na ovom fakultetu upiše 55 studenata od koji je njih 30 na budžetu, dodajući da menadžment zalaganjem i radom , te popularuzacijom studijskih programa nastoji da upozna javnost sa rezultatima ove ustanove.

Prema njegovim riječima broj studenata je u porastu od osnivanja studijskog programa Industrijsko inženjerstvo za energetiku.

Prorektor za studenska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sandra Ivanović kaže da trebinjski Fakultet za proizvodnju i menadžment zajedno sa Akademijom likovnih umjetnosti predstavlja Centar razvoja, nauke i umjetnosti u ovoj regiji.

"Svi studenti ovog kraja gravitiraju ka ovim fakultetima koji za nas imaju poseban značaj. Fakultet za proizvodnju i menadžment jedan je od 17 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i mi smo veoma ponosni na studente koji izađu sa ove obrazovne ustanove jer postaju odlični profesionalci", istakla je Ivanovićeva.

Na proslavi je studentu generacije Srđanu Suknoviću, koji je na studijskom programu Industrijsko inženjerstvo za energetiku, uručena zahvalnica, novčana nagrada i Monografija o Nikoli Tesli.

Obilježavanju krsne slave i Dana fakulteta prisustvao je i gradonačelnik trebinja Luka Petrović, narodni poslanik Ilija Tamindžija, te predstavnici javnog života Trebinja.

krsna slava fakultet za proizvodnju i menadzment