Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje su za tri dana republičke akcije sankcionisali čak 159 vozača zbog prekoračenja brzine i vožnje pod dejstvom alkohola.

stop policija

U Trebinju, u ova tri dana, evidentirano je 39 prekršaja prekoračenja brzine od čega 30 vozača je brzinu prekoračilo za 10-20 km/h u ulici u naselju, dok je u opštini Berkovići evidentiran jedan vozač koji je brzinu prekoračio za više od 50 km/h u ulici u naselju.

Po broju prekršaja iza Trebinja je Bileća, gdje su policijski službenici evidentirali 32 prekršaja, u Nevesinju 19, u Berkovićima 11, u Gacku devet i u Ljubinju tri.

U toku akcije policijski službenici su evidentirali i 45 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Najviše vozača je sankcionisano u Nevesinje – 14, nakon toga u Bileća 12, u Trebinju deset, u Gacko pet, te u Ljubinju i Berkovićima po dva.

"Izvršenim alkotestiranjem kod 25 vozača u krvi je pronađeno od 0,31 g/kg do 1 g/kg alkohola u krvi. Analiza akcije pokazala je da nije evidentira  niti jedan vozač kod koga je alkotestiranjem utvrđena količina alkohola preko 2 g/kg", kažu u CJB Trebinje.

Centar javne bezbjednosti Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise i saobraćajnu kulturu.