Šestoro djece poginulih boraca koje je u Gradsku upravu na nezakonit način zaposlio bivši gradonačelnik Slavko Vučurević, a čija je rješenja o radu zbog toga poništila inspekcija Ministarstva uprave i lokalne samouprave, biće zaposlena na nova radna mjesta u gradske ustanove i preduzeća.

djeca poginulih boraca kod petrovica

Saopštio je ovo danas djeci poginulih boraca gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, ističući da će njih šestoro od 1. januara 2017. godine početi da radi u "Vodovodu", Kulturnom centru, Centru za informisanje i obrazovanje, Domu mladih, Trebinjesportu i Bazenima.

"Nismo željeli da djeca iz ovih porodica ostanu bez posla i da time bude ugrožena njihova egzistencija“, rekao je Petrović.

On je kazao da prilikom pravljenja nove sistematizacije radnih mjesta u Gradskoj upravi u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti nije ispoštovana njegova instrukcija - da porodice poginulih boraca imaju prioritet i da ne mogu dobiti otkaz.

Iz toga razloga je, pojasnio je Petrović, radnik Igor Dabić ostao bez posla, ali će on, već od 1. januara, početi radi kao uposlenik Agrarnog fonda, s obzirom na to da je po struci inženjer poljoprivrede.

Svih šestoro su članovi Udruženja "Nasljeđe".

Petrović je najavio da u budućnosti neće biti zapošljavanja u Gradsku upravu, ističući da će od gradske Boračke organizacije i drugih udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata zatražiti da sagledaju svoje baze podataka neriješenih pojedinačnih slučajave i predstave mu zatečeno stanje.