PAŽNJA, HERCEGOVAČKE NEŽENJE – U ovom selu čak 600 žena čeka buduće muževe

Autor: Redakcija i saradnici Foto: Agencije
TREBINJELIVE 12. 12. 2016. - 13:27h

Preko 600 udavača željnih ljubavi čeka na vas. Mlade žene iz ovog sela su odlučile da upute apel neženjama koji bi se rado preselili u njihovo selo i tu se oženili. Evo priče o selu gdje žive.

zene udaja selo brazil

Noiva do Cordeiro je zabačeno mjesto na jugoistoku Brazila. U njemu živi 600 stanovnika od kojih su velika većina žene. Sam grad je 1891. godine osnovala Maria Senhorinha de Lima koja je protjerana iz svog doma, u gradu Belo Vale, zbog optužbe za preljubu!

Ne znajući kuda da ode, našla je spas u izolovanom selu Noiva de Cordeiru, koji je uskoro postao pravo malo utočište za nepravedno optužene žene, ali i prostitutke i one koje bježe od zakona.

zene udaja selo brazil

Odlučile su da nikada više ni jedan muškarac neće kontrolisati njihove živote. Glavne su u Noiva de Cordeiru i odlučuju o svemu bitnom za svoje selo.

zene udaja selo brazil

Šta kažete na ove ljepotice, a još navikle da rade!? Idealna prilika za vas. Ako ste se već odlučili da odete do ovog sela pročitajte tekst koji slijedi.

zene udaja selo brazil

Sinovi obično napuštaju selo sa punoljetstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se kući samo vikendom.

zene udaja selo brazil

Osim ovih nekoliko izuzetaka, drugim muškarcima nije dozvoljeno da žive sa njima. Svaki muškarac koji želi ući u “ženski svijet” Nova de Cordeire mora zaboraviti život u patrijarhalnom društvu, i u potpunosti se pokoriti ovim ženama i njihovim pravilima.

zene udaja selo brazil

Da li ste još odlučni da krenete na put u ovo selo?

Njihova potraga za potencijalnim muževima je intenzivna, pa su otvorile i svoju stranicu na Fejsbuku.

zene udaja selo brazil

I, šta ste odlučili?

Mi smo ubijeđeni, poznavajuću ljepotu i kršnost naših neženja da biste žene u ovom selu ubijedili da dođu u Hercegovinu.

Pa, šta čekate, put pod noge!

Komentari

Ova vijest je stara godinama, gdje je iskopašte?

Odgovori

IskopaŠmo. Bolje ikad nego nikad. Ali niko o ovomae nije pisao na ovaj način. A ima i ono: stari štos a nova b….. Pa ti vidi gde spadaš.

Odgovori

Velika steta.Da se Cera ovdje udomio ove ga nikad izdale nebi.

Odgovori

Ima poslovica ‘rdjavom k…. i dlaka smeta’.Tako i ovim nasim nezenjama njima i da se zena gola skine on bi u nju gledao ko tele u sarena vrata.Poremecaj je to u pitanju cim mu ne treba zena i djeca

Odgovori

Bravo, ne samo da bi gledao kao tele u šarena vrata, nego bi mu pod hitno trebalo salijevat stravu, salijevat olovo.

Odgovori

Uskoro će i ove naše napraviti neko selo ,a najbolja lokacija je Lovište u Brdima.Samo se hvataju za ove tajkune,političare i kriminalce a ove jadne Hercegovačke momčine moraju da se samozadovoljavaju.Kad ih ovi prvi iskoriste lutat će po gradu kao iz veza.Ali ima rješenjeTrebinjska brda pa neka raspišu konkurs.

Odgovori

Imao si sansu da biras od ta tvoja tri navedena zanimanja.Ne krivi drugog i ne trazi krivca u drugom.Zapitaj sebe gdje si omano rodjace sa sela.

Odgovori

Može i u Turicu, još je zgodnije nego u Brdima.

Odgovori

One tamo, a pojedine Trebinjke poput Anastasije R. na Pale, te tamo kobajagi studiraju, a ustvari prodaju usluge bogatim arapima i njima slicnim.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja