Preko 600 udavača željnih ljubavi čeka na vas. Mlade žene iz ovog sela su odlučile da upute apel neženjama koji bi se rado preselili u njihovo selo i tu se oženili. Evo priče o selu gdje žive.

zene udaja selo brazil

Noiva do Cordeiro je zabačeno mjesto na jugoistoku Brazila. U njemu živi 600 stanovnika od kojih su velika većina žene. Sam grad je 1891. godine osnovala Maria Senhorinha de Lima koja je protjerana iz svog doma, u gradu Belo Vale, zbog optužbe za preljubu!

Ne znajući kuda da ode, našla je spas u izolovanom selu Noiva de Cordeiru, koji je uskoro postao pravo malo utočište za nepravedno optužene žene, ali i prostitutke i one koje bježe od zakona.

zene udaja selo brazil

Odlučile su da nikada više ni jedan muškarac neće kontrolisati njihove živote. Glavne su u Noiva de Cordeiru i odlučuju o svemu bitnom za svoje selo.

zene udaja selo brazil

Šta kažete na ove ljepotice, a još navikle da rade!? Idealna prilika za vas. Ako ste se već odlučili da odete do ovog sela pročitajte tekst koji slijedi.

zene udaja selo brazil

Sinovi obično napuštaju selo sa punoljetstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se kući samo vikendom.

zene udaja selo brazil

Osim ovih nekoliko izuzetaka, drugim muškarcima nije dozvoljeno da žive sa njima. Svaki muškarac koji želi ući u “ženski svijet” Nova de Cordeire mora zaboraviti život u patrijarhalnom društvu, i u potpunosti se pokoriti ovim ženama i njihovim pravilima.

zene udaja selo brazil

Da li ste još odlučni da krenete na put u ovo selo?

Njihova potraga za potencijalnim muževima je intenzivna, pa su otvorile i svoju stranicu na Fejsbuku.

zene udaja selo brazil

I, šta ste odlučili?

Mi smo ubijeđeni, poznavajuću ljepotu i kršnost naših neženja da biste žene u ovom selu ubijedili da dođu u Hercegovinu.

Pa, šta čekate, put pod noge!