Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje je ove godine pronašao dva putnička automobila koja su otuđena na području koje operativno pokrivaju drugi centri i jedan motocikl koji je ukraden u Beču.

policija

Na području mjesta Kobilja Glava, 13.3.2016. godine, pronađen je putnički automobil marke „BMW X5“ za koji je naknadim provjerama utvrđeno da je otuđen sa područja koje operativno pokriva CJB Zvornik.

Motocikl marke „KTM 6902 DUKE“ pronađen je 13.7.2016. godine u Gradu Trebinju. Nakon kontrole broja šasije utvrđeno je da je motocikl otuđen uBeču, Republika Austrija 20.9.2015. godine.

Putnički automobil marke „Reno megan" pronađen je 18.11.2016. godine, a nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je otuđen sa područja Federacije BiH

S obzirom na to da se teritorija Centra javne bezbjednosti Trebinje graniči sa Republikom Hrvatskom i Republikom Crnom Gorom, policijski službenici konstantno vrše pojačane kontrole provjere bezbjednosno-interesantnih lica, kao i prevoznih sredstava koja koriste.

Zahvaljujući opremi koju koristi, policijski službenici su u mogućnosti da prilikom redovnih kontrola u saobraćaju izvrše provjeru u bazama MUP-a RS i provjere da li je vozilo ukradeno i istovremeno izvrše provjeru vozača.