Konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine Bileća danas je obilježio verbalni incident koji je mogao da preraste i u fizički sukob između odbornika SNSD-a i predsjednika Opštinskog odbora SRS "Srpska u sigurne ruke" Dražena Dunđera.

skupstina bileca .

Nezadovoljan koalicionim dogovorom o raspodjeli funkcija, Dunđer je prigovarao i dobacivao načelniku opštine Bileća Miljanu Aleksiću dok se obraćao odbornicima, što je dovelo i do vrijeđanja i upućivanja neprimjerenih riječi među njima.

Nakon prepiranja, jedan od odbornika SNSD-a iščupao je mikrofon i njime gađao Dunđera, poslije čega je data pauza na kojoj je zasjedala Komisija za izbor i imenovanje, a koja je za predsjednika Skupštine predložila SDS-ovog člana Gligora Samardžića.

Odbornici SNSD-a nisu se saglasili sa ovim prijedlogom, te su za tu funkciju predložili Ljuba Vukovića iz SNSD-a, koji je i u prethodne četiri godine bio na ovoj funkciji.

Rasprava u Skupštini opštine Bileća je u toku.

Konstitutivna sjednica, koja je održana 1. decembra, prekinuta je odmah nakon verifikovanja mandata odbornicima jer nije bilo potrebne većine za formiranje Komisije za izbor i imenovanje opštinskih funkcionera.

Predloženi članovi komisije nisu dobili većinu, a Dunđer je i tada ukazao da nisu podržali prijedlog jer SNSD nije ispoštovao koalicioni sporazum o raspodjeli funkcija.