U pet regija Republike Srpske i BiH odigraće se pet kvalifikacionih turnira u okviru novoformirane Mini DFA lige u fudbalu, dok će u Sarajevu biti priređen završni turnir ovog takmičenja, najavio je koordinator lige za Hercegovinu Semjon Milošević.

sejmon milosevic

Projekat Mini premijer liga zamišljen je od strane Dječije fudbalske asocijacije (DFA) sa sjedištem u Sarajevu, a turniri će se igrati u Mostaru, Vitezu, Sokocu. Banjaluci, Bileći i Trebinju.

Kako je pojasnio Milošević, ekipe će plaćati kotizaciju, a cilj turnira je da, bar naneki način, zamijeni ulični fudbal koga je sve manje na našem području.

"Evidentan je nedostatak utakmica u našoj regiji, pa je ovaj turnir više nego dobrodošao", naveo je Milošević, dodajući da će na turniru igrati godišta 2005., 2008. i 2009. u odvojenoj ligi i 2006. i 2007. u zajedničkoj ligi.

U regiji istočna Hercegovina igraju KMF "Leotar", FK "Leotar", Škola fudbala "LeoStars", FK "Viktorija" i FK "Hercegovac" iz Bileće.

Ova liga se igra na terenu 40x20 sa rukometnim golovima, a po pravilima velikog fudbala sem ofsajda, dok se aut izvodi rukom.

Na terenu igra 4 plus 1 igrač.

Nagrade za prvo mjesto obezbjeđuje Fudbalski savez BiH.