Predstavnici sedam istočnohercegovačkih opština dogovorili su se danas u Trebinju da će u narednom periodu budžet Saveza opština naše regije biti oko 100.000 maraka, kao i da će se zalagati za nastavak sanacije magistralnog puta Gacko-Foča, preko Tjentišta.

sastanak savjeta saveza opstina hercegovine

U narednom periodu predstavnici Saveza bi trebali pristupiti i rješavanju problema sa snabdijevanjem električnom energijom koji imaju pojedine heregovačke opštine, ali i zajedničkoj aplikaciji ka određenim fondovima, kojima bi se unaprijedio život svih građana hercegovačke regije.

“U okviru rješavanja problema snabdijevanja strujom, u toku je neophodno projektovanje i eksproprijacija, nakon čega će se pristupiti rješenju dvostrukog napajanja Gacka, a onda i veze Gacko-Nevesinje", rekao je Jovan Kovač, izvršni direktor Saveza opština i gradova istočne Hercegovine, nakon sastanka u zgradi trebinjske Gradske uprave.

Savezom će do 1. aprila predsjedavati grad Trebinje, a gradonačelnik Luka Petrović istakao je da su dogovoreni i neophodni koraci koji će dovesti i do bolje organizovanosti svih sedam opština članica.

On je dodao da, prije svega, misli na razvoj poljoprivrede, turizma, šumarstva, energetike, putne infrastrukture.

"Dogovorili smo da ćemo nastupati jedinstveno, kao i da ćemo aplicirati ka svim dostupnim fondovima kako bismo skupili sredstva za realizaciju projekata koji su značajni za istočnu Hercegovinu”, kazao je Petrović.

Poslije višegodišnjeg nerada ovog Saveza, današnjem sastanku, pored Petrovića, prisustvovali su i predstavnici svih opština istočne Hercegovine.

Predstavnici Saveza bi do kraja godine trebali da održe još jedan sastanak.