CJB TREBINJE – Ako NE zamjenite ORUŽNI list do kraja godine, KAZNA je 1.500 KM

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 09. 12. 2016. - 10:33h

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje apeluje na vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da izvrše zamjenu oružnih listova, čiji je rok važenja istekao.

Policija

Na osnovu Zakona o oružju i municiji Republike Srpske koji je stupio na snagu 12. aprila 2016. godine propisano je da su vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji na dan stupanja na snagu ovog Zakona drže oružje na osnovu oružnog lista kojem je istekao rok važenja, obavezni do 31. decembra 2016. godine podnijeti zahtjev za izdavanje novog oružnog lista.

Vlasniku oružja za ličnu bezbjednost koji do 31.decembra 2016. godine ne podnese zahtjev za zamjenu nevažećeg oružnog lista, izriče se novčana kazna u iznosu  od 1.200 do 1.500 KM i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

CJB Trebinje poziva građane da ukoliko posjeduju oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva i drugo oružje čije je nabavljanje, držanje i nošenje ovim zakonom zabranjeno da pozovu najbližu policijsku stanicu pozivom na „122“ i to prijave policiji, protiv njih se neće pokretati prekršajni ili krivični postupak.

Ovim Zakonom data je mogućnost legalizacije oružja za ličnu bezbjednost do 31. decembra 2016. godine za građane koji posjeduju oružje, bez isprava o oružju, a koje prema ranije važećim propisima nije registrovano, uz ispunjenost opštih i posebnih uslova za nabavljanje i držanje oružja.

Oružni list za oružje za ličnu bezbednost izdaje se sa rokom važenja od deset godina, izuzev za lica starija od 65 godina života kojima se oružni list izdaje sa trajnim važenjem.

Komentari

Još jedna aktivnost koja vodi razoružanju srpskog entiteta. Da bi zamijenili oružani list treba najmanje 100 do 150 KM, a u vrijeme oko slava i pred Božić kada narod nema ni marke viška. Inače visoke kazne tj. opet opleti po narodu.

Odgovori

No po kome će ,kad smo š.p.k od naroda.Svi su bili naoružani 91 g.a nama Srbima da ne bijaše JNA odosmo mi iz Trebinja.Na početku rata su pojedini veliki pokretači- partijski drugovi u Trebinju djelili između sebe naoružanje ali nigdje nisu kročili na ratište.Treba ih sad malo posjetiti na to i ne pustiti da se ponovo presvlače i uklapaju

Odgovori

Laketi na pamet ne pada da ima radare,kamere i nocne presretace a djeca i narod nam ginu vise nego za vrijeme rata ali sto zna da se reklamira,da prica nebuloze pa tu je sampion.Takodje,kad se sastanu ovi iz I.Hercegovine kako im na pamet ne padne da sazovu i sastanak sa sefovima policije da se uradi nesto za bezbjednost ucesnika u saobracaju.Nikad im nije palo na pamet da racije po kaficima naprave.Ovaj seoski narod pa zeljan svega oni kad izadju bez 50 piva ne znaju da odu i kupe neku krntiju jer ranije ni to nije imalo i gascina i pobise sve.Ako pijes plati taxi majmune.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja