SKUPŠTINA – Usvojen nacrt budžeta u iznosu od 22.900.000 KM

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 07. 12. 2016. - 13:59h

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas Nacrt budžeta grada za 2017. godinu u iznosu od 22.900.000 KM, što je za 6,76 odsto manje ili za oko 2.600.000 KM u odnosu na rebalans budžeta za tekuću godinu.

gradska administracija trebinje

Za kapitalne investicije planirano je 3.631.500 KM, a u narednoj godini, između ostalog, po predstavljenom nacrtu biće završena izgradnja vatrogasnog doma i vodosnabdijevanja Zubačkog platoa, a biće izgrađena i zgrada za raseljena i izbjegla lica, te izvršena rekonstrukciju glavne ulice, te izmjena urbanističkog plana.

Nacrt budžeta podržalo je 18 odbornika, pet je bilo protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Nacrt nisu podržali odbornici opozicije, koji su u diskusiji naglasili da budžet nema razvojnu komponentu, dodajući da su manje subvencije i pojedini grantovi.

„Rashodi za bruto plate su manji za samo 2,36 odsto u odnosu na rebalans. Eto priče o preglomaznoj administraciji. Da li ova velika najava otpuštanja radnika sa sobom nosi novi prijem radnika, koji je već počeo!?“, upitao je odbornik PDP-a Zoran Anđušić, dodajući da ukupni rashodi za plate radnika iznose 49 odsto od planiranih prihoda.

Anđušić je naveo da su primici za nefinansijsku imovinu oko 2,6 miliona KM, iz čega proizilazi da nova gradska vlast nastavlja sa prodajom gradske imovine iako se aktuelna vlast dok je bila opozicije tome protivila.

Iz redova pozicije, s druge strane, kažu da nisu protiv prodaje gradske imovine, ako se zna kako i na koji način se troše sredstva koja su ostvarena po osnovu njene prodaje.

Odbornik Blagoje Šupić iz SNSD-a istakao je da je zbog neodgovornog ponašanja prethodne vlasti, predstavljeni nacrt budžeta za narednu godinu nerazvojni i neinvesticioni.

„Ali samo zato što je nama ostavljen krater u budžetu za ovu godinu, a da ne pričamo o neljudskosti kad su poslije izgubljenih izbora zaposlili 49 ljudi“, kazao je Šupić, dodajući da niko ne treba da upoređuje grad i Elektroprivredu, jer je grad potrošač, a elektrosektor proizvođač.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je istakao da je neminovno kreditno zaduženje grada u narednoj godini, kako bi se riješio deficit, ali i kako bi se pokrenule i određene investicije, dodajući da je nacrt, nažalost, realnost stanja koje je ostavila prethodna gradska vlast.

„Napravljen je i prvi sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica, koji su dostavili prioritetne probleme koje trebamo da riješimo. Taj spisak dao sam i rukovodstvu HET-a, pa će, ljutili se vi ili ne, mehanizacija tog preduzeća riješiti određene probleme u naseljima“, kazao je Petrović.

Komentarišući zapostavljenost sportskih kolektiva u prethodne četiri godine, Petrović je kazao da se mora prestati sa planskom opstrukcijom FK „Leotar“, navodeći da ne može FK „Viktorija“ koji nema nijedne takmičarsku selekciju dobiti 13.000 KM, a Leotar nijednu marku.

U diskusiju su se uključivali i Zdravko Butulija, Petar Ivanković, Rajko Ćapin, Lazar Vučković…

Rasprava o nacrtu budžeta za 2017. godinu biće održana u narednim danima.

TAGOVI:

Komentari

za cetiri godine na vlast dolazi nas covjek i ulozicemo kapital koji smo zaradili u Danskoj, tako da ce trebinjska sirotinja ponovo da zavisi od nas

Odgovori

Čuo sam da ste vrsni čistači po Danskoj, je li to tačno?

Odgovori

To Haso .Nema ovdje sreće dok ovo ne uzmu u ruke Stari Trebinjci.Evo ima nekolicina njih u Skupštini (Ćapin,Ćuk,Vukoje,….) ali od njih nikakve sreće.Samo klimaju glavom

Odgovori

Znamo, Vukan je vaš čovjek vodite ga u Dansku mi ćemo vama platiti. Na Islam je već prešao.

Odgovori

Nemože dijaspora da peržali Slavka i njegove izdajnike, HUSO došao vam je Govedarica na vlast uložite u njega, sigurnije vam je nego u Vukanovića.

Odgovori

E moj Haso kada otvorimo firme po Trebinju, pa kada trebinjska sirotinja dodje kod nas da nas moli za posao kakvo ce mi to biti zadovoljstvo. Pozdrav Haso

Odgovori

Haso pravoslavni brate vrati se svojim[Srpskim] korijenima i ne izigravaj budalu da se ne bi i ti i lažni lokalpatrioti udavili u sopstvenom izmetu!

Odgovori

pa zasto se ljutite, uvjek smo drzali vazne funkcije u gradu, a vi srbi ste bili nase sluge,,

Odgovori

Bili, davno prošlo vrijeme! I neće se više nikad vratiti.

Odgovori

Ovi imaju vece plate nego ijedan politicar u Srbiji.Luka ima vecu platu nego Nikolic i Vucic zajedno.Smanjite plate povecace se budzet.

Odgovori

Trgovac ti laže sa osmijehom, žena laže suze prosipljući, niko krupno ko Turčin ne laže…

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja