Radovi na izgradnji zatvorenog bazena u Trebinju trebali bi da otpočnu do kraja ove godine, a već početkom 2018. godine novi sportski objekat dočekaće prve kupače, najavio je danas gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nakon sastanka sa direktorom Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ Gordanom Mišeljićem i rukovodstvom Plivačkog kluba "Leotar".

zatvoreni-bazen-sastanak

„Donesen je jedinstven zaključak da je potrebno što hitnije preduzeti sve korake kako bi se dobila građevinska dozvola na lokalitetu Abazovina za izgradnju plivačkog kompleksa i da radovi otpočnu do kraja ove godine“, rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima, na sastanku je dogovoreno i formiranje Javne ustanove "Bazeni" d.o.o Trebinje, koja će biti nadležna za održavanje objekata namijenjenih vodenim sportovima.

U novoj ustanovi će, kako je istaknuto, raditi i određen broj radnika postojeće ustanove "Trebinjesport", koja će nastaviti da gazduje ostalim sportskim objektima u gradu.

Kako je ranije saopšteno, HET će finansirati izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena, za šta ovo preduzeće već ima obezbijeđeno oko deset miliona KM.

Sastanku kod gradonačelnika Petrovića, pored Gordana Mišeljića, prisustvovali su i predsjednik Plivačkog kluba "Leotar" Zoran Čučković, predsjednik Skupštine PK "Leotar" Blagoje Šupić i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.