Ovo su NOVE cijene FIKSNE telefonije u BiH od 1. januara

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 05. 12. 2016. - 19:32h

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je, nakon sprovedene analize, dala saglasnost na izmjene cjenovnika Telekoma Srpske Banjaluka, BH Telecoma Sarajevo i Hrvatske telekomunikacije Mostar, koji će stupiti na snagu 1. januara 2017. godine.

fiksni-telefon

Izmjene se odnose na uvođenje jedinstvene cijene za pozive prema fiksnim mrežama u Bosni i Hercegovini te definisanja cijena prema drugim mobilnim mrežama u BiH.

Cijene poziva prema fiksnim mrežama u BiH koje su definisali operatori iznose od 0,04 KM/min do 0,048 KM/min i niže su od granične cijene koja iznosi 0,052 KM/min.

Telekom Srpske Banjaluka uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,040 KM/min (bez PDV).

Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cena poziva unutar fiksne mreže Telekoma Srpske je ostala na istom nivou, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 23,08 odsto.

Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,048 KM/min (bez PDV).

Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Hrvatskih telekomunikacija Mostar je povećana za 37,14 odsto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH ostala na postojećem nivou, saopšteno je iz RAK.

Za korisnike osnovnih tarifnih paketa od 1. januara 2017. godine BH Telecom Sarajevo uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,042 KM/min (bez PDV).

Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže BH Telecoma je povećana za 27,27 odsto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 19,23 posto.

Takođe, BH Telecom je ukinuo popust na cijene poziva unutar fiksne mreže u periodu slabog saobraćaja koji je iznosio 25 odsto.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja