Treće druženje beogradskih Trebinjaca u ovom vijeku i ovoga je puta prošlo u odličnoj atmosferi. U restoranu hotela "Orašac" na Vidikovcu okupilo se preko 300 naših zemljaka, među kojima su bili i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, njegov zamjenik Mirko Ćurić, ratni komandant Hercegovačkog korpusa general Radovan Grubač, proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga.

vece-trebinjaca-u-beogradu-2016-1

Veselje uz igru i pjesmu trajalo je do kasno u noć, a Trebinjci su i ovoga puta gromoglasnim aplauzom pozdravili pjesnika Boža Glogovca koji je kazivao svoje stihove, čime je, kako su prisutni priznali, uljepšao noć svim našim sunarodnicima.

Na početku druženja prisutne je pozdravio Žarko J. Ratković - predsjednik Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić", koje je i organizator večeri, poželjevši svima dobro zdravlje i sreću.

"Kad se Hercegovci sastanu čini mi se da nam prvo zacakle oči, pa onda upitamo za zdravlje i odmah se zahvalimo Gospodu za to dobro zdravlje. A onda malo stanemo, pa upitamo inače!?", kazao je Ratković, pozdravljen gromoglasnim aplauzom prisutnih Trebinjaca i gostiju.

On je poželio dobrodošlicu predstavnicima grada Trebinja, ističući da će im trebati dosta hrabrosti, kako bi uspješno promijenili na bolje grad podno Leotara.

"Iz tog razloga udruženje je odlučilo da gradonačelniku Petroviću pokloni ikonu Svetog Preobraženja Gospodnjeg. I isto kao što je Gospod preobrazio lica svojih apostola u lica dobrote i ljubavi, neka gradonačelniku i njegovim saradnicima Bog podari snage i mudrosti da promijene grad i privredu, a da lica građana Trebinja sijaju ukupnom zaposlenošću, srećom i zadovoljstvom", kazao je Ratković.

vece-trebinjaca-u-beogradu-2016-1

On je dodao da je ovo druženje, koje je već postalo tradicija, prilika i da u ime Udruženja uputi iskrene čestitke za sve nastupajuće praznike - Novu godinu, Božić i Dan Republike.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, pozdravljajući prisutne, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je na druženju Trebinjaca u srpskoj prestonici, upućujući zahvalnost Udruženju "Jovan Dučić" na prigodnom poklonu.

On je istakao da njegova funkcija gradonačelnika nije funkcija koja je usmjerena ka vladanju, već ka obavezi da se ispoštuje narodna volja i očekivanja svih Trebinjki i Trebinjaca.

"Želim sve vas da pozovem na jedinstvo koga je uvijek nedostajalo među Srbima, a koje nam je više nego neophodno. Uvijek ste, dragi prijatelji, dobrodošli u Trebinje", poručio je Petrović, ističući da su dobrodošle i sve ideje i sugestije kako bi Trebinje išlo naprijed za dobrobit svih njegovih građana.

Petrović je napomenuo da se svi moramo ponosti Trebinjem i Hercegovinom, jer su oni, kako je rekao, mjesta srpske državotvornosti i srpskih velikana poput Svetog Save, kralja Milutina, Svetog Vasilja, Jovana Dučića...

vece-trebinjaca-u-beogradu-2016-1

U bogatom kulturnom programu nastupio je ženski hor "Vez", Nikolina Kovačević - student fakulteta Muzičkih umjetnosti opšteg dirigovanja, Božo Glogovac i drugi.

Veče Trebinjaca svojim prisustvom uveličali su, između ostalih, i Rade Petrović, Vladimir Parežanin, Uglješa Mrdić, dekan beogradskog Arhitektonskog fakulteta prof. dr Vladan Đokić, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsjednik Udruženja "Hercegovaca" Uroš Milojević...

Uskoro više fotografija pogledajte OVDJE.

vece-trebinjaca-u-beogradu-2016-1