Stanovnici trebinjskih naselja Mokri Dolovi, Police, Gučina i Tini uskoro će biti povezani novom saobraćajnicom koja će biti spojena na trasu već izgrađene istočne obilaznice, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

istocna obilaznica zavrsetak radova (6) Put planiran za nastavak istočne obilaznice.

Izgradnjom novog puta biće riješeni dugogodišnji problemi vozača i pješaka. Uski put zamijeniće moderna saobraćajnica sa dvije trake, kao i trotoar i biciklistička staza sa desne strane puta.

Riješiće se imovinsko-pravni odnosi, a izvršiće se i kompenzacija zemlje sa Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/.

Kako je najavio Petrović, saobraćajnica će se graditi do nekadašnjeg željezničkog tunela u Policama a ne do Gorice kako je ranije bilo najavljeno, s obzirom na to da se planira izgradnja nove gradske obilaznice od Aleksine Međe do Banjevaca čija je vrijednost procijenjena na oko 25 miliona KM.

"Ovo se pod hitno mora rješavati. Četiri godine čekamo na normalan put. Ovo liči na sve, samo ne na kolovoznu traku za saobraćaj", kaže Goran iz Gučine.

Sa njim se slaže i Rajko iz Polica. Svaki dan šeta nekadašnjom uskotračnom prugom. Kad su kiše, pojašnjava, ne može se zbog vode, a ne valja ni kada je Sunce - jer se tada "nadigne" prašina.

"Vidite li ove nasipe, stare kamione - sve ovo treba ukloniti. Lijepo srediti put i onda će svi biti zadovoljni. Obećavaju godinama da će ovo riješiti. Nadam se da će novi gradonačelnik iznaći sredstva i riješiti ovu katastrofu", navodi Rajko.

Za vozača Božidara V. ovo je najlošija dionica puta u gradu. Najgore je, kaže, noću, kada se automobilom vraća iz grada. Mrak i udarne rupe - još ako su ispunjene kišnicom, veliko su iskušenje za sve vozače.

I njegov kolega Milan istog je mišljenja - rješavanje ovog puta mora da bude prioritet nove Gradske administracije.

Izmjena projekta uskoro će biti poslata nadležnim u Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske", a početak radova na ovoj saobra'ajnici se očekuje u narednoj godini.