Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević pozvao je danas sve otpuštene i nezadovoljne radnike u Trebinju na proteste, pa, kako je rekao, "ako treba i na sukobe".

slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

Vučurević je, povodom najavljenog otpuštanja 46 radnika gradske administracije, rekao novinarima da će on i PDP organizovati proteste i stati uz sve ljude koji ostaju bez posla.

"Proces otpuštanja ne može biti odmah, jedino ako budu išli na silu kao što su krenuli, ali na silu ćemo odgovoriti silom. Ako treba sukob u Trebinju da vodi u krvoproliće, onda će ga i imati", poručio je Vučurević.

On je naveo da mu je žao što je nekoliko ljudi zaposlenih u gradskoj administraciji "ostalo nepokriveno", dodajući da su svi ostali primljeni u zakonom propisanoj proceduri da rade određene poslove.

"Ovdje je riječ o fašisoidnom revanšizmu prema ljudima koji su dobili posao na legalan način u legalnoj proceduri", istakao je Vučurević.

On je dodao da je ekskluzivno pravo gradonačelnika da utvrđuje sistematizaciju i donosi odluke o načinu i vremenu popunjavanja radnih mjesta.