Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević pozivanjem građana na proteste i krvoproliće nastavlja sa manipulacijama i dizanjem tenzija u gradu, ne razmišljajući o posljedicama svojih riječi i djela, saopšteno je iz Službe gradonačelnika Luke Petrovića.

gradska administracija trebinje

U saopštenju je navedeno da je skandalozno i sramotno pozivati sugrađane na sukobe i dizati bune u vrijeme "kada svi složno i jedinstveno treba da rade na ispravljanju greške koju je bivši gradonačelnik promišljeno učinio svom gradu".

"Ovakvo njegovo ponašanje i retoriku najoštrije osuđujemo i nadležni organi bi trebalo da se pozabave ovim pitanjem", saopšteno je iz Gradske uprave.

Da je Vučurević razmišljao i vodio računa o porodicama poginulih i drugih nezaposlenih radnika, navode iz Službe gradonačelnika Trebinja, ne bi se dogodilo da ih zaposli mimo svih zakonskih procedura, nakon izgubljenih izbora i na "praznu gradsku kasu", a onda dovede u bezizlaznu situaciju.

"Da je razmišljao o problemima svojih sugrađana, potrudio bi se da bar neke od njih povede u zajedničke institucije BiH u Sarajevo, gdje će u naredne četiri godine uživati u plodovima svog nerada", ističe se u saopštenju.

Iz Službe gradonačelnika navode da se bivši gradonačelnik najbeskrupuloznije poigrao i sa djecom poginulih boraca, koja su četiri godine "čučala pred njegovim vratima", a koja su mu na kraju poslužila kao paravan za sve nečasne i neljudske poteze koje je učinio u prethodnom mandatu.

"Nećemo dozvoliti da Vučurević uspije u svojoj namjeri - da podijeli i zavadi grad. NJegove greške moramo ispravljati i boriti se da djeca poginulih boraca i prioritetni slučajevi budu egzistencijalno zbrinuti", poručuje se u saopštenju.