Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ neće dodijeliti 30 stipendija redovnim studentima kako je na početku konkursa bilo planirano, već 70, odluka je uprave ovog preduzeća.

upisni rok studenti fakultet trebinje

Na poziv za dodjelu stipendija stiglo je 150 molbi, koje je zatim razmotrila Komisija za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stipendija.

"Na osnovu ukupno provedene analize dokumentacije utvrđeno je veoma teško materijalno stanje velikog broja studenata. U najvećem broju to su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca čiji roditelji imaju određen stepen inavliditeta, te djeca koja žive u višečlanim porodicama bez ikakvih ili sa vrlo malim primanjima, a koja su istovremeno dobri studenti", navode u HET-u.

Iz ovog razloga je prijedlog Komisije za utvrđivanje prijedloga za dodjelu stipendiju da se poveća broj stipendija za ovu školsku godinu, što je uprava preduzeća prihvatila.
Rang lista studenata koji su dobili stipendiju biće objavljena 24.11.2016. godine, a stipendisti će naknadno biti obaviješteni o terminu potpisivanja ugovora.