Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson boravio je danas u zvaničnoj posjeti Trebinju, gdje je tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem.

ambasador-velike-britanije-u-trebinju

Petrović je Fergusona upoznao o mogućnostima i izazovima sa kojima se suočava gradska vlast i građani Trebinja, ističući zahvalnost britanskom ambasadoru na posjeti.

Ferguson je, s druge strane, izrazio nadu da će socio-ekonomske reforme koje se provode u BiH omogućiti bolje životne uslove i za građane Trebinja.

Ovo je bila prva zvanična posjeta jednog ambasadora novoizabranom gradonačelniku Trebinja.
Britanski ambasador je posjetio i Zajednički centar za policijsku saradnju između BiH, Crne Gore i Srbije, koji je otvoren 2014. godine uz finansijsku podršku Britanske ambasade Sarajevo i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), a koji ovim zemljama omogućuje da poboljšaju zajednički rad posebno na području nadzora zajedničkih granica.

U sklopu aktivnosti koje provodi kao kontakt ambasada NATO-a u BiH, Britanska ambasada je danas u Trebinju organizovala prezentaciju i javnu diskusiju na temu „NATO i pitanja odbrane“.