Internet kupovina sve je popularnija među Trebinjcima, a prodavci su u posljednje vrijeme proširili ponudu.

trebinje

Nakon stanova, kuća i zemljišta u najjužnijem gradu RS, kao  primamljive destinacije za odmor, na internet oglasima u BiH Trebinjci nude i vaučere, značke, zastavice, ali i burgije i navojnice proizvedene u trebinjskoj Industriji alata.

Jedan Trebinjac oglasio je da prodaje vaučere „Vodoprivrede Trebinje“, a u detaljnijem opisu stoji da su „korišteni“.

Koliko koštaju vaučeri koji su završili na oglasu, nije navedeno. Interesantno je da većinu obilježja grada iz prošlog vremena, kao i simbola FK Leotar prodaju građani u Federaciji BiH, a i alat iz trebinjske fabrike može se naručiti iz ovog dijela BiH.

Značka davno zatvorenog preduzeća „Asflater“ je 1,50 KM, a značka uređena povodom dvije decenije od oslobođenja Trebinja u Drugom svjetskom ratu je tri KM.

Značka povodom pet decenija trebinjske Gimnazije je nešto vrijednija, a kupac ova obilježja dobija iz Zenice.

Fudbalski klub Leotar još je interesantan prodavcima, a zastavice i značke ovog kluba mogu se naručiti iz Sarajeva, Tuzle, Novog Travnika i drugih mjesta u BiH.

Najskuplja u ovoj kolekciji je karta za fudbalsku utakmicu u Luksemburgu, u okviru kvalifikacija Lige šampiona 2003. godine između Gravenmahera i Leotara, koja se prodaje u Sarajevu za 12 KM.

Alat iz nekadašnjeg gigangta metalske industrije trebinjskog IAT stigao je u privatne kolekcije u Sarajevu, Tuzli, Loparama, Tešnju, Gradačcu, Banjaluci, Zavidovićima, Doboju.

Burgije se mogu kupiti za tri KM po komadu, a najskuplji komplet je 350 KM.

Internet prodajom nude se i stare razglednice, linorezi, fotografije i umjetničke slike sa motivima Trebinja.

Može se kupiti i vojna topografska karta Trebinja, ali i logaritamske tablice.

Ljubavne ponude Trebinjci ne zaostaju ni u ljubavnim oglasima. Među ponudama za brak i druženje je i oglas jednog Trebinjca, starog 86 godina, koji je za sebe naveo da je biseksualac.