Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je da sve ljude, i kada spavaju i kada su budni, čuva Bog ili anđeli, ali da je bitno da ih čuva i neko ko je na zemlji, da postoji neka sila zemaljska, jer ima zlih ljudi.

cjb krsna slava .

Povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske, Aranđelovdana, vladika je na prigodnoj svečanosti u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje istakao da je vrlo teško i zahtjevno biti policajac i uvijek budno pratiti sva dešavanja da bi bili na visini zadatka rizikujući nekada i svoje živote u službi građana i njihove bezbjednosti.

"Ti ljudi su na strašnom mjestu, jer uvijek postoji zlo i oni koji čine strašna djela kao što su ubistva, a koje treba spriječiti, jer u suprotnom će se namnožiti. Kada se ti počinioci otkriju to je jedna velika prepreka onima koji pomišljaju na takve stvari", istakao je vladika Grigorije.

Hvaleći rad pripadnika trebinjskog centra, vladika je istakao da je vrlo važno da na čelu takve jedne organizacione jedinice nalazi čovjek kao što je Žarko Laketa, koji ima iskustvo, znanje i hrabrost koja je praćena razumnošću.

"Iako je Hercegovina opasana granicama evidentno je da je stanje mnogo bolje nego u nekim ranijim godinama koje pamtimo", rekao je vladika Grigorije.

On je podsjetio i na hrabre policajce koji su svoju krv prolili za slobodu, ističući da se nikada ne smije ponoviti ta ratna strahota.

Njegovo preosveštenstvo vladika Grogorije je povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske, Aranđelovdana, služio pomen za poginule pripadnike Centra u Crkvi posvećenoj Svetom knezu Lazaru u krugu nekadašnje kasarne u Trebinju.