Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je danas da je dobar i profesionalan rad policije tog Centra imao za rezultat otkrivanje svih krivičnih djela protiv života i tijela, rasvijetljenost djela protiv imovine od 90 odsto, kao i znatno smanjenje svih drugih krivičnih djela.

cjb trebinje

Povodom obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila, Laketa je na prigodnoj svečanosti u CJB Trebinje ukazao i na brzo reagovanje policije prilikom otkrivanja počinilaca krivičnih djela, ali i na odličnu saradnju sa građanima zahvaljujući čijim prijavama je, kako je rekao, riješen veći broj krivičnih djela.

"Posebno me raduje što su građani povratili povjerenje u rad policije i nastojaćemo da ta saradnja i u buduće ovako funkcioniše", istakao je Laketa i poručio da će i dalje proritet u njihovom radu biti zaštita građana i njihove imovine.

On je istakao dobru saradnju sa novim gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem, napominjući da je vrlo važno da policija ima dobru komunikaciju sa lokalnim zajednicama.

Obećanje koje je prošle godine dao načelnik Centra da će biti izgrađen spomenik poginulim borcima CJB Trebinje, skoro je i realizovano.

U parku ispred ulaza u centar u toku je gradnja spomenika koja je u završnoj fazi.

"U narednom periodu ćemo se zajedno sa porodicama naših poginulih kolega okupiti i obilježiti taj poseban dan", rekao je Laketa.

Čestitajući krsnu slavu i obraćajući se prisutnim pripadnicima Centra i gostima gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da ga raduje činjenica da je 90 odsto raznih krivičnih djela otkriveno, ali da uvijek treba težiti da se radi bolje i više.

"Mi smo ovdje u teškoj poziciji, graničimo se sa EU, sa Crnom Gorom i Federacijom i sigurno je da na ovom prostoru ima više posla nego u drugim centrima. Ja bih samo zamolio u ime grada i Gradske uprave da maksimalno budemo budni i pažljivi jer naša djeca treba da se odgajaju u zdravoj i bezbjednoj sredini", rekao je Petrović.

On je naglasio da je od izuzetne važnosti za grad da izvještavanje CJB Trebinje bude redovno na sjednicama grada Trebinja, kako o stvarima koje urade tako i o problemima koji ne budu riješeni, ističući da je neophodna čvršća komunikacija grada i policije.

"To samo može doprinijeti razvoju našeg grada i odgoju budućih generacija, zdravijih koji će naslijediti sve nas", rekao je Petrović.

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služio je pomen za poginule pripadnike Centra u Crkvi Svetog cara Lazara.

Nakon lomljenja slavskog kolača ispred spomen-ploče poginulim radnicima prislužene su svijeće i položeno cvijeće.

Osim pripadnika Centra i članova porodica poginulih radnika, prisustvovale su i zvanice iz političkog i privrednog života grada.