Izložba fotografija članova Foto-kino kluba "Trebinje" pod nazivom "Hercegovina" otvorena je večeras u kafeu "Klub" u našem gradu. izlozba-trebinje-fotografije

I na ovoj izložbi članovi ovog kluba su se potrudili da zaljubljenicima u ovaj vid umjetnosti pokažu draži i čari fotografije. Na 13 panoa posjetioci su uživali gledajući 44 fotografije od 11 autora-članova Foto-kino kluba Trebinje.

Na fotografijama se nalaze hercegovački pejzaži i prepoznatljivi dijelovi ovog podneblja po kojima se lako može zaključiti da je u pitanju Hercegovina, kaže fotograf Radoje Elez.

"Izložene su fotografije sa prepoznatljivim detaljima mostova iz Trebinja, stećaka, crkava i manastira, kao i fotografije koje su nastale u opštinama istočne Hercegovine", pojasnio je Elez.

Fotografije su nastale u posljednjih desetak godina, a prilikom izložbe u Nevesinju i Ljubinju izazvale su veliko interesovanje ljubitelja ove umjetnosti. "Mnogi posjetioci su se raspitivali za neke detalje na fotografijama i pored svakog panoa su se zadržavali", napomenuo je Elez.

Ovo je tematska izložba o Hercegovini i Trebinjci su premijerno imali priliku da pogledaju fotografije, a u Foto-kino klubu Trebinje kažu da im je želja da postavka izložbe gostuje i van istočne Hercegovine.

Autori koji su svoje radove predstavili na izložbi fotografija"Hercegovina" su: Slavenko Vukasović, Radoje Elez, Ninoslav Ilić, Jovan Vidaković, Predrag Mucović Radoje Vuković, Dušan Vuković, Neda Pikić Likić, Predrag Pikić, Radovan Dangubić i Igor Dutina.

izlozba-hercegovina-foto-kino-klub-trebinje-1

KLUB SLAVI DESET GODINA OD REOSNIVANJA

Foto-kino klub Trebinje ove godine proslavlja deset godina od reosnivanja i uspješnog rada, a u protekoj deceniji priredili su veliki broj izložbi.

Tradicionalno organizuju i Dane fotografije.

Večerašnjom izložbom članovi kluba su se oprostili od trebinjske publike u ovoj godini.

Do kraja godine će organizovati klupsku izložbu u Gacku, koja je u oktobru otvorena u Trebinju.

izlozba-hercegovina-foto-kino-klub-trebinje-1