U odloženoj utakmici 5. kola Prve lige Republike Srpske za rukometaše, RK "Leotar" je pobijedio večeras u Trebinju "Drinu" iz Zvornika rezultatom 38:30 (21:12).

rk-leotar-drina

Ovo je bio derbi samo na papiru, jer su domaći rukometaši u svim segmentima igre nadvisili svoje suparnike.

Utakmica je počela u izjednačenom ritmu i do 11. minuta rezultat je bio 5:5. Od tada domaćini preuzimaju sve u svoje ruke i dominiraju na parketu Dvorane "Miloš Mrdić".

Za šest minuta prave seriju 5:0 i dolaze u vođstvo od 10:5. Do kraja prvog poluvremena igrači trenera Dragiše Koraćevića su uvećavali svoju prednost tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 21:12.

U drugom poluvremenu nastavila se dobra igra "gaučosa" tako da u je u 43. minutu razlika bila deset golova, a u 53. minutu iznosila je 12 golova - 37:25.

U tim trenucima trener domaćih uvodi u igru mlade snage tako da gosti to koriste i smanjuju rezultat. Semafor je na kraju utakmice pokazivao rezultat 38:30.

U redovima Leotar treba sve igrače pohvaliti od golmana Savovića koji je imao 15 odbrana, Milojevića koji je postigao 8 pogodaka do mladoga Tasovca i Kukrike, dok se u redovima gostiju najviše pokazao Novokmet koji je postigao 16 pogodaka.

Igrači Leotara na ovoj utakmici igrali su onako kako je i zamislio trener Dragiša Koraćević, tako da strateg domaćih nije krio sreću i zadovoljstvo poslije utakmice.

"U prvom poluvremenu smo napravili prednost koju smo povećali u nastavku meča. Ovo je mimo svih očekivanja iako ekipa Drine nije došla u punom sastavu. Mlađi igrači su dobro iskoristili svoju priliku i vidi se da nema bojazni za budućnost", kazao je Koraćević.

Nakon 7. kola, Leotar se nalazi na diobi prvog mjesta sa ekipom Kozare MP sa 15 bodova uz gol razliku 245:194.

U sljedećem kolu Leotar dočekuje Kozaru MP iz Kozarske Dubice i to je derbi ovog dijela prvenstva.

RK "Leotar": Savović, Vukalović, Komnenović 1, Bojović 4, Kolovrat 5, Milojević 8, Tasovac 1, Spaić, Kapor 2, Šegrt 3, Kukrika, Ninković 4, Pervan 7, Uljarević 3.

RK "Drina": Blagoje Savić 3, Erkić 1, Vidaković 5, Novokmet 16, Stanarčević, Aleksa Savić 1, Borenković 2, Marinković.