U četvrtfinalu Kupa Republike Srpske FK "Leotar" pobijedio je FK "Borac" iz Banjaluke rezultatom 2:0 (1:0), i na taj način plasirao se među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

leotar-borac-1

Igrači Leotara igrali su požrtvovano, borbeno, agresivno i držali se uputa koje je tražio od njih trener Rajko Mičeta.

Bila je to jedna veoma zanimljiva i uzbudljiva fudbalska predstava u kojoj je oko 250 ljubitelja ove igre uživalo.

Na samom početku utakmice vidjelo se da su gosti došli odlučni da pobijede i već u 15. minutu dolaze u priliku preko Maksimovića koji sa pet metara glavom šutira kraj Leotarovog gola.

U 22. minutu Šešelj se dokopao lopte i sa 18 metara šutira po zemlji, lopta se odbija od desne stative golmana Avdukića i ulazi u mrežu. Samo tri minuta kasnije isti igrač pogađa prečku.

U drugih 45. minuta gosti su krenuli na sve ili ništa. Imali su prilike preko Maksimovića u 48. i Prljete u 52. minutu, ali ih nisu iskoristili.

U trenucima nadmoći gostiju Zečević dolazi do lopte i sa desne strane upošljava Cimirota koji sam izlazi ispred golmana gostiju i postiže drugi pogodak.

U zadnjih petnaest minuta gosti su pokušavali da smanje rezultat, ali nisu uspjeli u tome. Kraj utakmice igrači Leotara dočekali su uzdignutih ruku ispraćeni aplauzom i ovacijama trebinjske publike.

Sunčano poslijepodne na Policama možda je uvod u ljepše i sunčanije vrijeme koje dolazi na ovo sportsko zdanje, a svi oni koji nisu došli mogu da zažale jer su mogli da vide odlično plavo-bijelo izdanje.

Igrači Leotara po prvi put su odigrali u Trebinju u dresovima koje im je nedavno donirao bivši suigrač, a danas igrač PAOK-a Gojko Cimirot, i ostvarili pobjedu.

Nakon utakmice na licu trenera Rajka Mičete osmijeh i sreća jer su njegovi igrači ispunili sve ono što je tražio od njih.

"Emocije mi rade, ali indikativno je to da smo odigrali jednu dobru utakmicu protiv renomiranog protivnika koji je ovdje došao da se nadigrava sa nama. U toj igri mi smo se bolje snašli", kazao je Mičeta.

Fudbalere Leotara u subotu očekuje meč protiv FK "Glasinac" iz Sokoca.

leotar-borac-1