Novoizabrani gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sutra će i zvanično preuzeti dužnost prvog čovjeka grada, a dosadašnji gradonačelnik Slavko Vučurević poručio mu je da mu ostavlja milione donacija i stabilnu gradsku kasu, a da svoj radni angažman nastavlja u zajedničkim institucijama BiH.

anketa-petrovic-vucurevic

Prema Vučurevićevim riječima, Petroviću ostavlja oko 6,5 miliona evra dogovorenih donacija za završetak započetih radova, ali i stabilan budžet sa višim prihodima od rashoda.

"Zaključno sa 31. oktobrom Grad Trebinje je ostvario prihod od 18.267.296 KM i rashode u iznosu od 17.555.670 KM", rekao je Vučurević, navodeći da do posljednjeg dana oktobra nisu prispjeli svi računi u iznosu od oko milion maraka.

Bivši gradonačelnik je kazao da u budžet grada nisu doznačena sredstva od hidroakumulacija za jul, avgust i septembar u iznosu od 860.396 KM, kao ni za oktobar u iznosu od 272.420 KM.

Vučurević je napomenuo da ni dugo najavljivani ruski investitor nije platio željenu nekretninu u iznosu od 276.432 KM, a da nisu doznačena ni sredstva od prodaje zemlje za jednog subjekta u iznosu od 150.800 KM i drugog u iznosu od 316.000 KM.

„Mi smo lagodno mogli da ostvarimo i budžet od 24.600.000 KM da se nije dogodila opstrukcija prodaje zemlje u kasarni Luka Vukalović, čime je opstruisano oko dva miliona KM prihoda", rekao je Vučurević, dodajući da mu nije poznato zašto je devet zainteresovanih kupaca za dvije lokacije u kasarni odustalo od kupovine zemlje.

On je kazao da je u toku zaključenje ugovora za završetak rekonstrukcije vodovoda, da je Evropska unija odobrila grant od milion evra za završetak postojećeg prečistača voda, te da je u toku rekonstrukcija Kulturnog centra od strane turskog investitora "TIKE".

"Dogovorena je i donacija za izgradnju palate pravde u centru grada, a Vlada Češke donijela je odluku da se završe radovi na dovođenju vode na zubačkom platou, čime bi se ovaj projekat u potpunosti završio“, napomenuo je bivši gradonačelnik.

Vučurević je istakao da novi gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nije želio da se izvrši direktna primopredaja dužnosti gradonačelnika.

"Od danas nisam uposlenik Grada Trebinja", zaključio je bivši gradonačelnik Trebinja.