Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić uručio je danas u Nevesinju odlikovanja porodicama 13 boraca Vojske Republike Srpske sa područja istočne Hercegovine koje je predsjednik Srpske Milorad Dodik posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod.

odlikovanja borci nevesinje

Savčić je naglasio da je značaj mitrovdanskih bitaka ogroman za Republiku Srpsku i za stvaranje i odbranu Republike Srpske.

"Kao da su svi naši borci pripadnici Nevesinjske brigade imali na umu misao kneza Lazara i to kakve svetinje brane. Ispred njih je bila velika sila, čitav jedan korpus muslimanske armije ojačan snagama HVO-a, ali prevagnula je svijest ko se brani i šta se brani i uspjeli smo da sačuvamo civile i nejač i Republiku Srpsku", rekao je Savčić.

Predsjednik Boračke organizacije Nevesinje Obrad Grahovac kaže da su borci sačuvali Nevesinje i Republiku Srpsku i da politika mora očuvati Republiku Srpsku. "S Republikom Srpskom nema pogodbe, ni kada je u pitanju Banjaluka niti Sarajevo", dodao je Grahovac.

Dodjelom posthumnih odlikovanja danas je u Nevesinju počela dvodnevna manifestacija obilježavanja mitrovdanskih bitaka iz 1992. i 1994. godine.