Prilaz zgradama u ulici Jovana Raškovića u trebinjskom naselju Mokri dolovi godinama je predizborno obećanje vladajućih u trebinjskoj gradskoj administraciji.

mokri-dolovi-asfalt Pred lokalne izbore 2012. godine, kada je asfaltirana i uređena većina prilaza u naselju, ova dionica duga svega oko 200 metara ostala je neuređena.

Ove godine stanarima je, kako tvrde, obećano asfaltiranje ukoliko daju glas aktuelnoj gradskoj vlasti. Stanari su ogorčeni što je jedna tako mala investicija, koju su do sada mogli i sami da plate, postala meta izbornih obećanja.

- Pred prošle lokalne izbore, dok je na vlasti bio SNSD, sporne su bile garaže ispred zgrada. Tada je predloženo da se ruše i da se pravi parking prostor, a mi nismo željeli da ostanemo bez garaža koje su naše vlasništvo. Rekli smo da ih možemo urediti da sve budu iste. Tu je priča završila i ovaj prilaz je jedini ostao neasfaltiran – kaže jedan od stanara ulice Jovana Raškovića.
On tvrdi da su se ovog septembra „kupili“ glasovi za Savez za promene uz obećanje da će asfalt konačno stići, možda, i prije izbora.

- Jedna gospođa je išla od stana do stana i tražila potpisivanje neke peticije, koja bi ujedno bila „garancija“ za glasove na izborima – tvrdi on.

Radovi na oborinskoj kanalizaciji, koji su trebali da prethode asfaltiranju, počeli su ljetos, a odmah nakon izbora sve je obustavljeno. Jedino su postavljeni šahtovi, da bi se zatvorile rupe. Stanari kažu da su zbog ovih radova vozači imali problema da priđu zgradama, pa je u noćnim satima bilo i upadanja točkova automobila u novoiskopane rupe, piše "Euro Blic". - Stavili su šahtove, začepili rupe i otišli. Oborinska kanalizacija nije do kraja riješena, a ni do sada nismo imali većih problema s kanalizacijom. Voda nikada nije ušla u podrume zgrada – ističu oni.

U Odjeljenju za prostorno uređenje „EuroBlicu“ nisu mogli da potvrde kada će stići asfalt na samom ulazu u gradsko naselje Mokri dolovi.

- Važno je da je riješena oborinska kanalizacija zbog koje su stanari ranije imali problema - rekao je načelnik odeljenja Ljubo Milivojević.

On nije mogao da precizira kada će biti asfaltiran prilaz za tri stambene zgrade ni koliko je novca planirano za tu investiciju.