Turističke organizacije gradova Trebinje i Beograd danas su potpisale protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, koji ima za cilj da unaprijedi  međusobne odnose, kojim će se stvoriti uslovi za umrežavanje turističkih subjekata gradova potpisnika.

protokol-turisticke-trebinja-i-beograda

Protokol će, kako je istaknuto u hotelu "Nar" - gdje je potpisan, doprinijeti i zajedničkim marketinškim nastupima i medijskom predstavljanju turističkih destinacija Trebinja i Beograda, ali i kvalitetnijem i uspješnijem razvoju i unapređenju turističke privrede dva grada.

Prema riječima Miodraga Popovića, direktora Turističke organizacije grada Beograda, Trebinje će u srpskoj prestonici promovisati kao značajnu turističku destinaciju, koju vrijedi posjetiti, napominjući da je potpisivanje sporazuma o saradnji samo formalizovanje odnosa koji već postoje između dva grada i dvije organizacije.

"Beograd i Trebinje su od davnina povezni gradovi, prijateljskim, rodbinskim i poslovnim vezama. Naša organizacija je obišla cijeli region i vidjeli smo da je Trebinje jako važno Beogradu. Mi pokušavamo da objedinimo taj prostor, kako bismo izašli na prekomorska tržišta. Do sada smo veoma dobro sarađivali i tu saradnju ćemo nastaviti i u budućnosti", kazao je Popović.

Saradnja između dvije turističke organizacije postoji od ranije, pa su njiova rukovodstva prepoznala da se taj odnos i ozvaniči, kazao je Žarko Vico iz trebinjske Turističke organizacije.

„Najznačajniji produkti zvanične saradnje biti razmjena znanja i iskustava sa kolegama iz Beograda. Vrlo je značajno za nas to što ćemo kroz određene transfere iskustva i znanja ovih ljudi uspjeti da prikupimo neke informacije i da napredujemo u nekim oblastima, prije svega mislim na manifestacioni turizam", rekao je Vico.

U narednom periodu planirani su redovni godišnji sastanci predstavnika dvije organizacije na kojima će se definisati konkretnija saradnja.