"Vidoslov" Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske predstavio se na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na kome učestvuje preko 450 izdavača iz Srbije i inostranstva, a čiji je ovogodišnji slogan "Knjige u ruke".

beograd

Na štandu Eparhije kažu da su predstavili nove brojeve Vidoslova, koji izlaze tri puta tokom godine - za Božić, Vaskrs i Preobraženje, kao i ranija izdanja knjiga.

Prema riječima Božidara Vlačića, ispred štanda EZHiP, ovogodišnja posjeta je na zadovoljavajućem nivou, ali, ipak, prodaja nije ni blizu u odnosu na prošlu godinu.

"Knjige su na popustu. Veliki broj ljudi je iskazao interesovanje, ali samo rijetki se odluče i da kupe knjigu", kazao je Vlačić.

vidoslov-ezhip

U okviru nastupa Republike Srpske na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljena su 42 autora i organizovano 67 promocija knjiga iz Srpske.

Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga počasni gost je bio Iran, a od 450 izlagača 40 je stranih - iz Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Izraela, Japana, Kine, Mađarske, Rusije, Slovenije.

Na sajmu su organizovane i tematske tribine povodom 400. godišnjce Servantesa i Šekspira, stogodišnjice Petra Kočića, Festival stvaralašta mladih, Školski dan - u četvrtak, i Porodični dan, a dodijeljene su i tradicionalne nagrade.

Gosti Sajma bili su Zahar Prilepin, Aleksndar Mekol Smit, Erlend Lu, Vil Firt, Svejn Menensland, Vedrana Rudan, Pan Bujukas, Aleksandra Poter, Rumjena Ebert, Anton Holcer, Marketa Hejkalova, Milenko Stojičić.

Sajam završava sutra.