PETROVIĆ – Uprava Trendteksa da uvaži zahtjeve radnika, u suprotnom raskinuti ugovor o zakupu

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 28. 10. 2016. - 13:50h

Novoizabrani gradonačelnik Trebinja Luka Petrović smatra da bi Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske trebalo da redefiniše postojeći ugovor sa preduzećem „Trendteks“ i/ili da potpiše novi sa drugim zakupcem.

luka petrovic

Petrović je mišljenja da postojeći ugovor sa ovim preduzećem treba redefinisati u smislu odnosa prema radnicama i zakupa, te da se stvori dobar ambijent za razvoj tekstilne industrije u Trebinju.

„Ako preduzeće ‘Trendteks’ ne može da ispoštuje minimalne uslove radnica, a to je bar jedan slobodan dan u sedmici, onda bi nadležno ministarstvo trebalo da nađe novog zakupca“, smatra Petrović.

Uprava „Trendteksa“ je prije desetak dana podijelila otkaze za 12 radnica uz obrazloženje da ne ispunjavaju normu, ali i da firma nije likvidna.

Nakon toga ugovor nije produžen za 42 radnice koje su bile angažovane određeno vrijeme.

Od oko 130 radnica trenutno u proizvodnji radi njih dvadesetak, dok ostale ne žele da rade solidarišući se sa koleginicama koje su dobile otkaze.

TAGOVI:

Komentari

G-din gradonačelnik zna put oporavka Trebinja…..Jedini on može da pomogne ovom narodu u TB da se stopa nezaposlenosti spusti ispod magičnih 15%,što mu je i cilj…..

Odgovori

Tako je Luka svaka Tebi čast. Ne dajte da ispaštaju radnice zbog kojekakavih poslodavaca. Neka žene rade

Odgovori

Tako je povikaše , pardon skiknuše i posle toga muk.
Opet Jovo nanovo, bile ste potrebne kao i svaki put do sada samo par mjeseci prije izbora. Izbori završeni, gdje ste danas?
Kući ili u pogonu ? Spasilac se javlja a prvi što se javi nikada nije spasilac. Solidarnost je za jedan vjek unazad, danas nema sindikata a tamo daleko ima neka Mišićka i ostatak kupljenih sitnih glasnogovornika.
Bez brige jer su izbori za dvije godine i eto opet šanse za reprizu.

Odgovori

E, kada bi kojim slucajem bili izbori za koji mesec i situacija u „Trendteksu“ bi se popravila! Petar Djokić bio bi tu i mnogi drugi bi bili… samo da cuju sebe i aplauz!

Odgovori

Riješi će taj problem gradonačelnik Petrović, vidjećete. Nemaju veze izbori. A što se tiče poslodavaca privatnih firmi, svi su kao jaje jajetu. Sindikati ne postoje u privatnim firmama.

Odgovori

Treba da postoji i inspekcija,drzavni Sindikat,Savez samostalnih sindikata,Unija sindikata itd…..ali ocigledno oni ili ne postoje ili postoje samo na papiru.Ko je dopustio da se sa ljudima ovako postupa nego Vlada???Gdje inspekcija iz Trebinja ili republicka da utvrdi uslove rada ….gdje su sindikati koji ce da govore u ime radnika???Jebe se onom djilkosu iz Krajine….on je vidio da Hercegovacki politicari nemaju muda i zato radi ovde sta hoce.Pa on zutu banku u Hercegovinu nije ulozio,sve sto je napravljeno to je narod napravio…..od puteva,bolnica,skola,firmi do ovih danas firmi i puteva sve smo to mi finansirali da bi on dosao sada da uzima kajmak a sve uz 3 prsta a kad je bio rat cijelo vrijeme radio protiv nas.Dodik MORA poceti da radi za Hercegovinu ako ne bude Luka pada veoma brzo.

Odgovori

Nažalost, dok poslovodstvo i vlasnik firme ne shvati, dok mu firmu u Trebinju vode nekakve Slađe , Željke i Vedrane i njima slicne, kojima je plata fiksna, školska sprema: poneka ima i trogodisnju srednju, glava prazna , a glavni vokabolar „crna kukala“ ,ako nećeš ti ima ko će raditi“, „ja sam samohrana majka i meni plata treba“,situacija se promijeniti neće. Njihova nesposobnost i oholost unštila je proizvodnju ali ne i naš ponos. Niko od nas se nije žalio puno na platu, ali na odnos prema nama, na nemogućnost da nam pripreme posao, da nam pokažu kako riješiti neku operaciju, na naređenja u 14 sati, „radićeš dok ti ja kažem“, na sve radne subote i nedjeljeu mjesecu jesmo. Neka se osvrnu danas i pogledaju u „proizvodnju“ i pogledaju liste i izvršenja naših kolegionica koje su ostale da „rade“ i sve će im biti jasno. Vidjeće ko im je u proizvodnji, ali neka shvati će i Šućko jedog dana sa kim je imao posla

Odgovori

Da Sucko nema zeleno svijtlo od vlade i ministra Djokica malo morgen sto bi se ponasao kako se ponasa.Ove na odredjeno vrijeme mogu se jedino zaliti Vladu kada ga i ako ga pronadju.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja