Trebinjski NDP danas je i zvanično prestao sa radom, nakon što su 32 člana podnijela kolektivnu ostavku na članstvo u ovoj političkoj stranci, potvrdio je na konferenciji za novinare Slobodan Šaraba.

ndp konferencija za medije

Prema Šarabinim riječima, kolektivna ostavka je uslijedila na osnovu odluke Predsjedništva NDP-a na sastanku od 15. oktobra, a na zahtjev predsjednika te partije Dragana Čavića.

On je potvrdio novinarima  da će sada već nekadašnji članovi NDP-a ostati zajedno, kao i da se za sada neće pridružiti nijednoj političkoj opciji.

"Naše dalje političko djelovanje biće poznato u narednom periodu", rekao je Šaraba.

Šaraba je naveo da očekuje da će Čavić formirati novi odbor NDP-a u Trebinju, ali sa nekim drugim ljudima i na nekom drugom mjestu, jer je istekao i ugovor o zakupu prostora u kome su se do sada nalazile kancelarije stranke.

Ostanak NDP-a ispod izbornog cenzusa na proteklim lokalnim izborima Šaraba je prokomentarisao kao direktnu posljedicu Čavićevog raspuštanja trebinjskog gradskog odbora nekoliko dana prije održavanja lokalnih izbora, a zbog nepodržavanja kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

"To je Čavićeva politička odluka. Smatram da nepodržavanje kandidature Vučurevića nije bio dovoljno valjan razlog da se raspusti trebinjski odbor, jer ni Bosić nije raspustio odbor u Foči pošto nisu podržavali kandidata SzP-a, kao ni Borenović u Prnjavoru. Samo je Čavić to uradio", istakao je Šaraba.

Čavić je raspustio Gradski odbor NDP-a u Trebinju 29. septembra, jer su, kako je rekao, pružali otvorenu podršku kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Luki Petroviću.

Trebinjski NDP bio je jedan od najvećih kritičara bivšeg gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića tokom njegovog četvorogodišnjeg mandata.