Utakmicama prvog kola večeras počinje Premijer liga BiH za košarkaše, u okviru koga će KK "Svislajon Leotar" gostovati u Mostaru i odigrati utakmicu protiv HKK "Zrinjski".

kk leotar gradjanski

U ovu sezonu Leo ulazi oslabljen jer su otišla četiri igrača iz prve postave, a cilj kluba je da Ligu 10 odigraju što bolje i sačuvaju premijerligaški status, a ako im se ukaže prilika i da uđu u Ligu za prvaka.

"Mi smo, za razliku od drugih ekipa, kasnije počeli sa pripremama i nismo formirali ekipu kako smo mislili. Momci se sve više upoznaju i razumiju jedan drugoga, ali još treba vremena da se sve složi i da se oni adaptiraju", kaže trener Leotara Radoslav Ivanković.

On je dodao da još uvijek traže igrača na poziciji pet, dodajući da je Zrinjski veoma jaka ekipa koja je pred početak sezone dovela nekoliko kvalitetnih pojačanja i novog trenera Hrvoja Vlašića.

"Očekujem da momci daju svoj maksimum, a koliko će to biti dovoljno vidjećemo na terenu", naveo je Ivanković.

U Mostar ne ide Božo Đurasović, koji trenira sa Leotarom i igrao je prijateljske utakmice, ali tek u narednih nekoliko dana znaće se njegov budući status u klubu.

Utakmica između Zrinjskog i Leotara odigraće se u dvorani u Bijelom Brijegu večeras u 20.00 časova.