Na prvom javnom nadmetanju za prodaju tri parcele građevinskog zemljišta u bivšoj kasarni "Vojvoda Luka Vukalović", koje su u vlasništvu grada Trebinja, nije se pojavio nijedan zainteresovani kupac, pa je budžet grada ostao bez 1.716.870 KM, kolika je ukupna vrijednost pomenutih parcela po početnoj cijeni.

gradska administracija trebinje

Na prodaju su bile stavljene tri parcele od ukupno 15.993 kvadratna metra, na kojima je, prema regulacionom planu Zasad polje, planirana stambeno-poslovna izgradnja.

Prva parcela ima 6.346 metara kvadratnih i njena početna cijena  po kvadratnom metru bila je 110 KM, druga je veličine 6.011 metara kvadratnih sa početnom cijenom od, takođe, 110 KM za metar kvadratni, dok je veličina treće građevinske parcele 3.576 metara kvadratnih čija je početna cijena bila 100 KM za metar kvadratni.

Gradonačelnik Trebinja u tehničkom mandatu Slavko Vučurević juče je najavio da ima više zainteresovanih kupaca, a da će novac biti iskorišćen za plaćanje infrastrukturnih projekata koje su u proteklom periodu realizovane na području grada.

Iz još uvijek aktuelne opozicije predvođene SNSD-om, s druge strane, kažu da "bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević koristi funkciju u tehničkom mandatu da prodajom gradske zemlje prikrije dubioze koje je započeo u protekle četiri godine, a dovršio u izbornoj kampanji".

Oni su najavili da će na prvoj tematskoj sjednici Skupštine grada, kada budu i zvanično preuzeli vlast u novembru, građanima saopštiti kako je potrošeno oko 12 miliona KM koje je grad Trebinje naplatio od novih vlasnika građevinskih parcela i objekata koji su bili u gradskom vlasništvu u protekle četiri godine.