Radnici Sportsko-ribolovnog društva Trebinje, u saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/, jutros su u Goričko jezero, Sušicu i rijeku Trebišnjicu ubacili 8.000 komada, odnosno 160 kilograma mlađi kalifornijske pastrmke.

Pastrmka

Predsjednik Sportsko-ribolovnog društva Trebinje Miroslav Ninić kaže da je mlađ obezbijedio HET iz ribogojilišta Mirotinj, te podsjeća da je ovo 11. poribljavanje na području Trebinja od početka godine.

On kaže da je ubačeno više od 250.000 komada mlađi kalifornijske i potočne pastrmke, kao i 250 kilograma konzumne pastrmke.

"Svake godine, u prosjeku, na našem području riblji fond bogatiji je za više od 450.000 komada mlađi", ističe Ninić, dodajući da HET obezbjeđuje značajna finansijska i materijalna sredstva i za druge aktivnosti društva.

Do kraja godine planirano je još nekoliko akcija poribljavanja.

Zabrana ribolova na rijeci Trebišnjici, Sušici i Goričkom jezeru počinje 1. novembra i traje do 1. aprila naredne godine.

"Dozvoljen je ribolov na Bilećkom jezeru, kao i na strugača, na potezu Kameni most-Blace i Kameni most-Maltezovo", kaže Ninić.

On dodaje da će ribočuvarska služba redovno kontrolisati dozvoljeni dnevni ulov, a da će se protiv ribara koji se ne pridržavaju Zakona o lovostaju podnositi prekršajne prijave Osnovnom sudu Trebinje.