Uprava preduzeća "Trendteks", poslovna jedinica Trebinje, saopštila je da zbog nelikvidnosti preduzeća u protekla dva-tri mjeseca ne može da produži ugovor o radu za 12 radnica iz proizvodnje.

novoteks

U saopštenju se navodi da je selekcija izvršena na osnovu produktivnosti rada u proteklih nekoliko mjeseci, te napominje da je utvrđeno da među 12 radnica ima nekoliko njih kojima je ostao jedan ili dva mjeseca do penzije, te će one biti zadržane u radnom odnosu.

"Ostale radnice će biti pozvane na posao ukoliko se stabilizuje finansijska situacija preduzeća u narednom periodu", ističu u upravi.

Uprava je demantovala informacije da će biti otpušten veći broj radnika zaposlenih u "Trendteksu" Trebinje.

"`Trendteks` DOO, poslovna jedinica Trebinje, uvijek ima otvoren konkurs za prijem novih radnika u proizvodnji sa iskustvom, a ukoliko bude veći broj zainteresovanih za rad bez iskustva na mjestu mašinske švalje organizovaćemo obuku", ističe se u saopštenju.

U upravi kažu da sve osobe zaposlene u "Trendteksu" Trebinje imaju ugovor o radu koji je u skladu sa Zakonom o radu Republike Srpske, te da uredno izmiruju svaki mjesec neto plate i obaveze za poreze i doprinose.

"Rukovodioci proizvodnje prave dnevni plan proizvodnje na 400 minuta po danu efektivnih po zaposlenom u proizvodnji. Većina radnika ima istu ili približnu normu i njihova plata se kreće od 500 do 700 KM", tvrde u upravi "Trendteksa", ističući da im rukovodstvo ne nameće prekovremeni rad.

Više od stotinu radnica "Trendteksa" u Trebinju juče je obustavilo proizvodnju solidarišući se sa koleginicama kojima je uručeno rješenje o otkazu. Radnice ni danas nisu sjele za mašine.

POGLEDAJTE VIDEO - BAHATOST DIREKTORICE TRENDTEKSA PREMA NOVINARIMA!