Grad Trebinje, na osnovu objave gradonačelnika u tehničkom mandatu Slavka Vučurevića, raspisao je tri javna oglasa o prodaji građevinskog zemljišta u bivšoj kasarni čija je ukupna vrijednost po početnoj cijeni 1.716.870 KM.

trebinje-grad-min

Nova prodaja gradske zemlje biće izvršena na javnom nadmetanju u četvrtak, 20. oktobra, a u još aktuelnoj opoziciji kažu da se 15.993 kvadratna metra građevinskog zemljišta prodaje zbog "peglanja enormnih troškova koje je odlazeća lokalna vlast napravila u izbornoj kampanji".

"Sa najnovijim prodajama približili su se iznosu od 14 miliona KM koje je odlazeća vlast naplatila od prodaje imovine svih građana Trebinja, a od kojih skoro nijedna marka nije uložena u nove investicije, već je sve išlo na tekuću potrošnju, posebno za lična primanja preglomazne Gradske administracije", navode u opoziciji.

Na prodaju su stavljene tri parcele, od kojih prva ima 6.346 metara kvadratnih i čija je početna cijena po kvadratnom metru 110 KM, druga je veličine 6.011 metara kvadratnih sa početnom cijenom od, takođe, 110 KM za metar kvadratni, dok je veličina treće građevinske parcele 3.576 metara kvadratnih sa početnom cijenom od 100 KM za metar kvadratni.

Prema regulacionom planu Zasad polje, na sve tri parcele koje se prodaju planirana je izgradnja stambenih objekata.

Na onovu ranijih informacija, u protekle četiri godine, ne računajući najnoviju prodaju zemljišta, prodata je gradska imovina vrijedna oko 12 miliona KM.