Sportski teren koji je prije dvije godine otvoren u krugu Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u trebinjskom naselju Bregovi u velikoj mjeri je demoliran, mreže su pokidane i najmanje služi onima kojima je namijenjen.

igraliste-bregovi

Teren, koji je koštao oko 100.000 KM, napravljen je za djecu i omladinu sa posebnim potrebama i niže razrede osnovne škole da bi se zajedno družili i igrali.

Direktor Škole Darko Jegdić potvrdio je Srni da se već mjesecima unazad na terenima okupljaju srednjoškolci, ali da je glavni problem što u večernjim i noćnim časovima tu dolaze lica starijeg uzrasta iz grada.

"Pokidane su mreže, ali i oštećena fasada nove fiskulturne sale koja se nalazi pored. Stanari okolnih zgrada dolaze da se žale jer se u noćnim časovima pravi buka na igralištu", kaže Jegdić.

Zbog nepažnje na terenima, nedavno je lopta završila u prozoru škole koja se, takođe, nalazi u neposrednoj blizini igrališta i tom prilikom su lakše povrijeđena dva učenika.

"Sa igrališta sam sklonio i golove, ali ostali su još koševi", kaže Jegdić i dodaje da će od lokalne vlasti, kao i od pojedinih preduzeća tražiti da se igralište ponovo uredi i bolje obezbijedi, odnosno da se zaposli jedan radnik na njegovom održavanju i čuvanju, te apelovao da se ne uništava školska, ali ni druga imovina u gradu.

I roditelji su ogorčeni ponašanjem mladih koji na tako bezobziran način uništavaju sportske rekvizite i imovinu, te ugrožavaju bezbjednost učenika u školi.

Ovo nije jedini slučaj vandalizma na području Trebinja.