Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su u proteklih sedam dana izdali deset rješenja o zabrani djelatnosti na 15 dana od čega po tri na području Trebinja i Gacka, dvije u Bileći i po jednu u Nevesinju i Ljubinju, saznaje TrebinjeLive.info.

poreska uprava

Na području grada Trebinja poreski inspektori izvršili su 21 kontrolu, od čega je kod 11 poreskih obveznika konstatovana nepravilnost, prilikom koje su zatvorene tri kafane i to "Natalija", "Nudo" i "Barmen bar", a zatečen je i jedan neprijavljeni radnik.

Poreski inspektori su prilikom kontrola na području istočne Hercegovine izdali i prekršajne naloge u iznosu od 5.500 KM.

Kako je TrebinjeLive.info ranije najavio, Poreska uprava pojačala je kontrolu zbog sve ćešćeg prometa mimo fiskalnih kasa i neprijavljenih radnika.

Inspektori su od danas ponovo na terenu u Trebinju.

U slučaju da inspektor na radnom mjestu zatekne lice koje nije prijavljeno, poslodavac će snositi novčanu kaznu od 10.000 do 30.000 KM, dok će odgovorno lice biti sankcionisano sa novčanom kaznom od 3.000 do 9.000 KM.

Isto tako, ukoliko inspektor utvrdi da nije izdavan fiskalni račun, sankcija je zatvaranje radnje najmanje 15 dana, uz novčanu kaznu.