Predstava „Plej Strindberg“, po tekstu Fridriha Direnmata, a u izvođenju Fakulteta umjetnosti iz Prištine sa privremenim sjedištem u Zvečanu, najbolji je pozorišni komad 11. InterdiFesta Dani malih stvari „Trebinje 2016“. male-stvari

Prema odluci stručnog žirija, za najbolju glumicu festivala proglašena je Mina Obradović, student sa Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda, koja je večeras u Domu mladih sa svojim kolegama zatvorila festival predstavom „Antika, Šekspir, Molijer i studenti“.
Nagrada za najboljeg glumaca pripala je Amelu Ugaraku iz Teatra „Fedra“ iz Bugojna, koji je glumio u predstavi „Đavolja posla“.

Umjetnički direktor festivala Željko Milošević je istakao da je festival, što se tiče organizacije, protekao onako kako je i planirano.

„Sem prve večeri, posjeta je bila skromna. Svjedoci smo da se naši sugrađani žale da nema predstava i kulturnih događaja u našem gradu, međutim, imali smo četiri dobre predstave i izložbu u okviru ovog festivala“, naveo je Milošević.

Festival Dani malih stvari „Trebinje 2016“ je u proteklih pet dana okupio pozorišta iz Zvečana, Beograda i Bugojna, prikazani su i nagrađeni filmovi sa Međunarodnog festivala animiranog filma iz Neuma, otvorena je 10. klupska izložba fotografija Foto-kino kluba Trebinje, a izvedena je i monodrama "Oprostite, molim Vas, mogu li da prođem" u izvođenju Tijane Jovanović.

Festival su pomogli Elektroprivreda Republike Srpske, Podrum Vukoje 1982, Hotel "Nar".

Pokrovitelj festivala bile su Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/.

Medijska podrška je i ovoga puta stigla od portala TrebinjeLive.info. male-stvari