Slažu se kockice oko misteriznog ubistva Petra Bajčetića iz Bileće. Trebinjska policija uhapsila je i drugog počinioca, Đorđa Radmilovića, koji se skrivao u svom rodnom selu Baljci koje je od centra Bileće udaljeno samo pet kilometara.

ubistvo-bileca

Radmilović je bio vojnik Oružanih snaga BiH.

“On je juče uz dopunu izvještaja predat nadležnom Tužilaštvu u Banjaluci, a kao što je poznato već ranije je uhapšen za ovo djelo Dragan Šarenac, a policija intenzivno traga za Miljanom Vujovićem i ta potraga je još uvijek aktivna”, rekla je portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.
Njih trojica su prema saznanjima policije kobne noći Petra Bajčetića sačekali ispred zgrade i iz pištolja mu dva puta pucali u glavu.

Prema izjavama svjedoka, napadači su bili obučeni u crne uniforme sa izvezenim oznakama SIPE, a na glavama su nosili fantomke. Prvi pronađeni trag, dan nakon ubistva bio je zapaljeni Golf 5 u bilećkom selu Mirilovići.

Motiv za ubistvo nezvanično je sukob kriminalnih grupa koje su trgovale narkoticima, a mrežu saradnika proširili su i izvan granica Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni su policiji dobro poznati.

Miljan Vujović je 2007. osuđen na osam godina zatvora zbog neuspjelog atentata na Miodraga Kundačinu, bivšeg komandira Jedinice DGS-a u Bileći.

U pitanju je bila krvna osveta, jer su granični policajci tokom akcije ubili Miljanovog brata Radenka.

Zatvor nije stran ni bivšem policijacu Draganu Šarencu iz Trebinja. On je nekoliko mjeseci proveo u zatvoru u Foči zbog proizvodnje i trgovine narkoticima.

Da je radio s drogom sumnjiči se i uhapšeni Đorđe Radmilović koji je se osim u Baljcima, od 20. septembra prema nezvaničnim saznanjima krio i na području Crne Gore.