Ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni uručila je danas za 17 trebinjskih srednjoškolaca međunarodno priznate sertifikate o poznavanju francuskog jezika.

gimnazija-diplome-francuski-jezik-trebinje

Ona je tom prilikom istakla da joj je drago što je mladim Trebinjcima uručila diplome, ali i što je ponovo imala priliku da posjeti Gimanziju "Jovan Dučić".

"Ovo je bila prilika i da razgovaram sa direktorom i profesorima koji su angažovani na predavanju francuskog jezika", kazala je Bodoni.

Imaoci sertifikata su upoznati i sa činjenicom da sa njima mogu da nastave svoje školovanje na prestižnim francuskim fakultetima, gdje je obrazovanje mnogo jeftinije nego u drugim zapadnim zemljama.

Direktor trebinjske Gimnazije Dragoslav Banjak zahvalio se Bodonijevoj na posjeti, izrazivši zadovoljstvo što je 11 učenika koji pohađaju ustanovu na čijem je čelu dobilo ove značajne sertifikate.

gimnazija-diplome-francuski-jezik-trebinje

On je kazao da je pored učenika Gimnazije, diplome dobilo i pet učenika Centra srednjih škola i jedan đak iz Bileće.

"Današnji susret bio je i prilika da još jednom sagledamo mogućnost o uvođenju dvojezičnog odjeljenja, što bi omogućilo i školovanje učenika na nekim od univerziteta u Francuskoj", kazao je Banjak.

Tokom dodjele diploma, učenici Gimnazije priredili su muzički program uz izvođenje francuskih kompozicija.

gimnazija-diplome-francuski-jezik-trebinje